KILLSWITCH ENGAGE обявиха името на новия си албум

Номинираната с Grammy метълкор банда от Масачузетс Killswitch Engage – певеца Jesse Leach, китариста Adam Dutkiewicz, басиста Mike DAntonio, китариста Joel Stroetzel и барабаниста Justin Foley – анонсираха Disarm The Descentкато заглавие за техния предстоящ шести албум. Записът, съдържащ 12 парчета, ще бъде издаден на 2 април през дългогодишния лейбъл на групата Roadrunner Records и ще е последовател на едноименния им албум от 2009 година.

Disarm The Descent е първи албум на бандата начело с оригиналния вокалист Leach след ключовия, дефиниращ жанра, Alive Or Just Breathingот 2002 година. Leach се завърна в бандата през януари 2012 след десетилетно отсъствие. Първият сингъл от предстоящото CD,In Due Time, ще бъде достъпен дигитално на 5 февруари. Предварителните поръчки на албума стартират в началото на февруари, както и предстоят да бъдат обявени още подробности.

 

Disarm The Descentбеше посочен от списание Alternative Press като един от “Най-очакваните албуми за 2013” и групата бе представена  в Guitar World като една от бандите, на които да се обърне внимание през 2013 година. Повече от очевидно е вълнението на феновете на метъл и хард рок музиката по отношение на предстоящото завръщане на Killswitch Engage.

„От музиката през текстовете до артуърка, всички ние сме много горди с това, което се получи накрая”, казва Leach.  “За мен досега това е най-доброто ми вокално изпълнение, големи благодарности за ръководството на Adam и вярата му в моите способности. Изключително съм признателен за това къде се намирам в живота си в момента, да се върна в една страхотна банда с албум, за който сме много нетърпеливи да бъде чут от всички. Благодарности и на всичките ни фенове за тяхното топло посрещане и за безсмъртната им любов към Killswitch Engage.”

2012 беше една натоварена година за Killswitch Engage. С Leach здраво захванал позицията си на фронтмен през последните 12 месеца, бандата прекара лятото в пътуване. Killswitch Engage разтърсиха из основи залите в САЩ, като част от турнето на фестивала TrespassAmerica заедно с Five Finger Death Punch.

Бандата наскоро се отправи на турне, което чества 10 години от излизането на Alive Or Just Breathing”. Музикантите изпълниха всички песни от албума, а някои любими парчета на феновете от техните златни албуми The End Of Heartache от 2004 и As Daylight Dies от 2006 също бяха част от сетлиста. Освен това Killswitch Engage бяха включени във високо уважаваната рубрика „Hall of Fame“ на списание Decibel, където всеки месец на седем страници се помества историята на създаването на най-значителните албуми в екстремната музика.

Между турнетата, бандата работи и по предстоящия Disarm The Descentзаедно с продуцента Dutkiewicz. Колелото се е завъртяло на пълни обороти през изминалата година, като бандата допълва записите с турнета. Времето е пред нас за следващата глава от кариерата на Killswitch Engage, които бяха на преден план след възраждането на новата вълна на американския хеви метъл, който определя първото десетилетие от 21 век и остава жив и в новото.

Албумът “Disarm The Descent” на Killswitch Engage ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

Траклистинг на “Disarm The Descent”:

 

 „The Hell In Me“

„Beyond the Flames“

“New Awakening”

„In Due Time“
„A Tribute to the Fallen“

„The Turning Point“
„All That We Have“

„You Don’t Bleed for Me“

„The Call“

„No End in Sight“

„Always“
„Time Will Not Remain“

За повече информация следете официалния сайт на Killswitch Engage и страницата им във Facebook.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото