Инди рок бандата JIN MONIC изритват вратата на 2021 с нова песен и видео. „No Matter“ е меланхолична и стилна, с дълбоки синтове и е първият нов сингъл на JIN MONIC от повече от година.

Видеото е на Калина Луканова, възпитаник на художествената академия Paris College of Art във Франция, а в главната роля е Габриела Ангелова. Премиерата на видеоклипа е този петък, 22/01, в 11:00 в YouTube канала на бандата: JIN MONIC, а песента е вече налична във всички популярни аудио стрийминг платформи.

Самата песен се ражда от колаборация на Благослав Анастасов от HAYES & Y и Ивайло Василев on JIN MONIC като първоначалната идея е да отиде при друг български изпълнител. JIN MONIC обаче осиновяват парчето, добавят щипка от тайната им подправка и така то се превръща в първи официален сингъл от предстоящия мини албум „Black Beaches EP”.

В отглеждането на парчето участва и Георги Станев, продуцентът на GRAVITY CO, както и Joe LaPorta, който е работил с имена като David Bowie, The Weeknd, The Killers, Foo Fighters и много други.

Освен с “No Matter”, JIN MONIC са готови с още две чисто нови песни, които планират да издадат в EP до няколко месеца с подкрепата на Музикаутор и за лейбъла Homeovoxmusic. „Обединяващото е това, че и трите са много различни. Стремим се постоянно да предизвикваме промяната в себе си, в начина си на работа, в звученето си и постигаме това най-естествено с различните екипи, с които работим за всяка песен.“, разказват JIN MONIC.

JIN MONIC са:

Николай Иванов, вокали

Ивайло Василев, китара

Боян Дечев, китара

Джокич Стефанов, бас китара

Георги Иванов, барабани

***

🌐 Facebook JIN MONIC

🌐 Instagram JIN MONIC

🌐 Spotify JIN MONIC

🌐 YouTube JIN MONIC

Фото кредит Jin Monic: Тодор Василев