Излезе документален филм за Cliff Burton

cliff-movie

Компанията BurStock Productions пусна 90 минутния документален филм „The Salvation Kingdom“, в който се разказват неизвестни до момента факти за живота и смъртта на Cliff Burton. В качеството на разказвач е по-голямата сестра на Cliff, Connie Burton.

Кой е бил Cliff Burton? Какъв е бил като дете? Имал ли е някакви ексцентрични навици? Кой му е повлиял? Какви са били неговите възгледи за бог, за духовния свят и дявола? Би ли била METALLICA същата група, ако той не се беше присъединил към нея?

Connie Burton отговаря на тези и други въпроси във филма.

Burton е поканен в METALLICA през 1982 година след като групата вижда негово участие с TRAUMA. Музикантът не е искал да се мести в Лос Анжелис, където по онова време са се намирали METALLICA, затова те решават да се преместят в Сан Франциско, за да може той да се присъедини към тях.

Cliff записва с METALLICA албумите „Kill ‘Em All“, „Ride The Lightning“ и „Master Of Puppets“ — и е съавтор на вечните класики „Ride The Lightning“, „For Whom The Bell Tolls“, „Fade To Black“, „Creeping Death“ и „Master Of Puppets“.

Неговият живот приключва на 27 септември 1986 година в катастрофа. Тази година на рождения му ден 10 февруари в административния окръг Alameda (California) е бил отбелязан Ден на Cliff Burton. Музикантът щеше да навърши 56 години… Насладете се на филма!

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото