Интервю със SATANIC HATRED

17903812_1647096175599200_7707049691778632476_n Преди известно време от дълбините на Бургас се появи нов блек метъл проект, наречен SATANIC HATRED. Както може би вече знаете, групата е създадена от барабаниста Hellhound и вокалиста/китарист Angeroath. Заедно те записаха и пуснаха дебютното си EP “Chaotic Evil Cult”, което може да слушате свободно в YouTube. Сега, почти месец по-късно, SATANIC HATRED разпродадоха мини-албума си (два пъти, ако трябва да бъдем честни) и съвсем наскоро осигуриха първото си лайв участие. От MH18 се свързахме с Angeroath и успяхме да си разменим няколко приказки с него. Ето, какво сподели той с нас:

 

Здравейте! Как сте момчета?

Здравейте! Добре сме, благодаря.

Наскоро пуснахте дебютното си EP “Chaotic Evil Cult”. Как го възприеха българските фенове на блек метъла?

Много добре – наистина много го харесаха хората и дисковете бързо се разпродадоха. Изобщо не очаквахме такава обратна връзка – дори не вярвахме, че толкова много души ще чуят албума, още по-малко да им хареса! Затова бяхме и много приятно изненадани от това колко добре беше възприет от повечето хора.

Как започна идеята за създаване на проекта?

Първоначално един наш общ приятел от училище ни събра като траш група и така за се запознахме със Hellhound. Още от тогава много го харесах и като барабанист, и като човек. След известно време групата се разпадна, но по-късно аз го взех и със един друг басист направихме друга група, но и там не сработиха нещата, защото всички имахме различни виждания за музиката. Няколко месеца по-късно отново писах на Hellhound, но този път разполагах с една написана, почти готова, блек метъл композиция (става дума за третата песен от диска – „Beyond the Nightmare“). Той се нави да се видим, тъй като и двамата споделяме голяма любов към този жанр. И така – песента още на първата репетиция се получи доста добре и решихме да напишем още материал. Не искахме да свирим чужди песни, беше ни писнало от кавър – искахме авторска музика. Та така се появи SATANIC HATRED.

От къде идва името на групата?

Аз лично желаех в името да се съдържа думата hate/hatred като това е една от основните емоции, които мисля, че блек метъла изразява най-добре, а също е и една от любимите ми думи, а пък Hellhound настояваше за думата Satan/Satanic… Не мина много време, докато не ни хрумна SATANIC HATRED.

Преди няколко дни обявихте, че сте намерили басист. Разкажете ни повече за това как стана и за него.

След като си уредихме няколко лайв изпълнения ни светна, че вероятно няма да сме толкова интересни на сцена само двамата – нямаше да го бъде стил INQUISITION – и решихме, че трябва да намерим някой, който може да свири на бас. След като взехме това решение, буквално първият ни познат, който срещнахме на улицата, беше той. Попитахме го дали е заинтересован и той се нави. Вече свирим с него трета седмица и държа да споделя, че е наистина добър музикант и ентусиазиран човек – перфектен е за групата. Има и доста идеи, вероятно ще помогне с композирането на песните за следващия албум.

Вече научихме, че ще имате концерт със VIOLENT DISORDER в Бургас. Какви други участия ще имате?

Лятото смятаме да направим, може би, още един концерт в Бургас, а през есента, ако ни поканят, може да открием за колегите VRANI VOLOSA И DIMHOLT. Поканиха ни и на благотворителния концерт в подкрепа на Пламен Богоев – Бандата на 23 септември в Плевен. Моля всички, които имат възможност да се включат в каузата да го направят. Иначе ден преди това ни поканиха в club Disorder в Свищов, а ноември вероятно ще направим кратко турне с групата SCOLOS от София.

Вие идвате от топлите краища на България. Как решихте да пишете блек метъл, вдъхновен от скандинавската сцена?

Защото не е типичната ежедневна музика, не е типичният метъл, който звучи от всеки рок бар или тонколоните на съседа, не спазва много от правилата, наложени в музиката и е адски силна, душевна, агресивна и най-вече – истинска! Всички композиции в EP-то са написани с чиста любов към истинската музика. Фактът, че сме от по-слънчева и топла страна от Норвегия не представлява пречка за нас да пишем такава музика. Но все пак… предпочитаме да ни е студено, отколкото да ни е горещо. Не сме типичните бургазлии и почти никога не ходим на плаж.

С кои родни групи бихте споделяли една сцена?

С най-голямо удоволствие бихме споделили сцена, и даже си мечтаем за това, с групи като VRANI VOLOSA, DIMHOLT, SERPENTINE CREATION, NECROMANCER, BELGARATH и дори някои групи, които не са нашия стил – ODD CREW или АЛКОФИЛИЯ например.

Какво общо има H.P. Lovecraft с текстовете ви? Видях, че има негови цитати в книжката с текстове, която идва със CD-то?

Много се радвам, че попита! Разказите на Лъвкрафт са едно от най-големите ми вдъхновения за писане на текстове и музика. Целта на живота ми е някой ден да мога да накарам човек да се почувства след наша песен така. както хората се чувстват след като прочетат някой негов разказ – заинтересован от мистерията, изплашен и объркан. Намирам начина му на писане за много интересен и уникален. Както повечето групи обичат да пишат за Средната земя на Толкин, така ние обожаваме да пишем музика, вдъхновена от разказите на Лъвкрафт.

Има ли някоя по-специална композиция във EP-то ви?

Всъщност да – първите 3 песни, които написах са в стандартната форма за музика – текст, припев, текст, припев, среда, припев – обаче след тях тази форма наистина ми омръзна – забелязах, че почти всички песни се пишат по този начин, а аз лично не го намирам за подходящ начин да предадем емоциите си. Иначе да, няма спор – наистина е много удобно за композиране на музика и работи – за това и всички го използват. По-интересните от композиционна гледна точка песни са „Ny’alotha, the Sleeping City“ и „Gateway to a Dream„, макар, че при ny’alotha-та – много нестандартно и неорганизирано, не знам как точно се получи – обаче при нея всичко сработи перфектно. На всеки куплет сложих различен риф, който смятах, че пасва на текста, самата история и „преживяването“, което се опитвам да изразя. Така е като пътешествие из дълбините на Azeroth, и текстово, и музикално.

Получихте ли чужда помощ при записите, пускането на дискове, организирането на концерти и т.н.?

Да, разбира се! Не можехме да се справим със всичко сами – за първи път го правим все пак. Огромни благодарности дължим на Тодор Георгиев от АЛКОФИЛИЯ – ползвахме неговата репетиционна с месеци, при него записахме албума, той го миксира и ни помогна за принтирането на дискове, тениски, а също така и организира първия ни концерт в Бургас – дори на диска отзад под траклиста и имената ни пише „Special thanks to Todor Georgiev“. Ако някой ден срещнете този човек го почерпите по една бира задължително!

Как виждате себе си след 5-10 години? Смятате ли да си търсите лейбъл и да пътувате в чужбина?

До след 5-10 години виждаме себе си като издали още 5-10 албума или EP-та и някой друг сплит, ако имаме възможност. Дотогава дано успеем да се сдобием и със собствена репетиционна и лично home-studio.

Отностно лейбълите – наскоро един полски лейбъл ни предложи да работим с тях, но отказахме, тъй като още не смятаме, че ни е нужно – спряваме се сравнително добре със промотирането, дисковете и участията сами. Също така си харесваме независимостта и свободата. В бъдеще обаче има вероятност да подпишем с някой, ако преценим, че условията са достатъчно добри.

Какви са ви бъдещите планове?

Близкото бъдеще – да бачкаме лятото и да съберем по-добро музикално обурудване (китари. чинели, усилватели и тн.) за да имаме по-добър звук на концертите. Плануваме и втори албум зимата някъде, ако имаме достатъчно пари да запишем и сме готови с новите песни. За сега target публиката ни е България, но има и доста интерес от чужденци към групата – пратихме няколко диска и тениски за САЩ  и Словакия. Може би ще се опитаме да си разширим влиянието в чужбина щом ни харесват хората.

Благодарим ви за отделеното време.

И ние благодарим, за нас беше чест!

 

 

Facebook:

https://www.facebook.com/Satanichatred/

Bandcamp:

https://satanichatred.bandcamp.com

DarkLyrics:

http://www.darklyrics.com/lyrics/satanichatred/chaoticevilcult.html#1

Metal Archives:

http://www.metal-archives.com/bands/Satanic_Hatred/3540424894

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото