Интервю с ERIC ST. MICHAELS (China)

5 QUESTIONS WITH ERIC ST. MICHAELS FROM CHINASAXON – Здравей, Ерик. Напоследък пиша в един малък форум. Познаваме се от няколко години. Бих искал да ти задам 5 въпроса за читателите на форума.
Кога дойде решението да направите Реюнион ?


Eric St. Michaels – Бих казал, че решението дойде през февруари 2007, когато Клаудио Матео /основател, китарист и текстописец на China /  беше запитан от промоутора на „Spirit of Rock Festival” дали China би била заинересована от предложението да бъде подгряваща група на Motorhead и Heaven and Hell. Тогава Клаудио позвъни на нас останалите, за да провери кой от нас иска да е в играта. След това просто машината се задейства…

SAXON – Кой e най-великият миг в музикалната ти кариера ?


Eric St. Michaels – Най-великият момент в кариерата ми, за когото винаги се сещам е денят , когато Paul Stanley подписа продуцентски договор с групата ми. От този миг официално съм в „Музикалния Бизнес”.
SAXON – Как живее и се чувства един американец в Европа ?


Eric St. Michaels – Това е добър въпрос. Нека просто кажа, че последвах Американската си мечта и тя ме доведе тук. В началото чувството на самотата беше много трудно. Липсваха ми приятелите и не можех добре да говоря езика. По интернет можех да подържам връзка с всички и това помогна. Но най-трудното , което беше, трябва да гокажа, беше целият този спор покрай управлението на Буш. Никога не съм се интересувал, нито  говорил за политика и изведнъж се намирам обграден от хора, които ми задават хиляди въпроси и ми споделят мислите си за това или онова. За мен последните седем години бяха истинска мъка и досада. Освен това американците не са толкова формални като европейците и винаги съм имал проблеми с протокола. Благодаря на Господ, че съм рок музикант и всичко това няма никакво значение  на концертите ми.
SAXON – China има три нови прекрасни песни. Кога да чакаме албум?


Eric St. Michaels – Мерси за комплимента! Радвам се, че си ги харесал. Планът е да пооправим  леко трите нови песни в студио през януари /Overdubs and mixing etc./ и тогава звукозаписната компания „Universal” ще издаде „best of” плюс трите нови песни на CD през пролетта на следващата година. Не знам още датата , но мога да ти я кажа като разбера. Това ще ни даде нещо за феновете, а също и време да довършим писането на текстовете по новия ни албум. Трябва да се върнем в студиото някъде към средата на 2008 година, за да запишем напълно нов албум.
SAXON – Go All the Way беше доста популярен албум през 90-те години тук в България. Може ли да ни разкажеш малко повече за съдаването му?

Eric St. Michaels – Това е най-интересното нещо за мен. Никога не съм знаел, че сме били популярни в България. Ако навремето бандата беше узнала това, със сигурност щяхме да направим няколко шоута. /бел.авт. – Ерик не знаеше, че когато групата се разпада през 1992 – в България са направени само 4-5 концерта/. Надявам се за в бъдеще да можем да дойдем и свирим в България. Може би с новия „Best of CD”. Окей, първото нещо, което смятам, че трябва да знаете за „Go All the Way” е , че това беше един от първите дигитално записани албуми. SONY ни даде да пробваме за записите a 48 track digital machine prototype. Второто нещо беше, че Dave Whitman, инженерът по миксирането беше човекът, който е правил това за Led Zeppelin, Kiss и Billy Idol. С Дейв беше много забавно. Срещнах се с него през Пол Стенли – ерата и го помолих да миксира за China. Трето, ние записахме албума в студио в Кънектикът и групата поживя доста добре там. По тово време още имах апартамент в Ню Йорк, така че след работа можех да хващам влака за вкъщи. Повечето от моите текстове са написани във влака, пътувайки от града за студиото или обратно. Понякога просто гледах хората във влака и се опитвах да си представя някаква история за тях. Или гледах през прозореца като слушах песните на моя „Walkman” (помните ли ги тези ?) и мечтаех.
В действителност и сега продължавам да мечтая много.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото