Интервю с Andrew Farriss и Tim Farriss (INXS)

„ХИТОВЕТЕ СА ЧАСТ ОТ НАС“

Илияна – Когато през 1977-ма се ражда групата, тя се казва The Farriss Brothers, защото е сформирана от теб и двамата ти братя. Как решихте да стартирате този проект?

Andrew Farriss – Нашите родители винаги са се занимавали с музика и аз, и братята ми Джон и Тим сме израснали в творческа атмосфера. Истината е, че бяхме окуражавани да се захванем с музика. А и 70-те години, когато всичко започна, бяха много здравословни за свирене на живо. Така, че имахме всички предпоставки да създадем група.

Илияна – Любимецът, мъжът с кадифения глас, душата на INXS, Майкъл Хътчинс е открит мъртъв в хотелска стая през 1997-а. Как намерихте сили да продължите напред без сърцето на групата ?

Andrew Farriss – Продължавайки напред с турнета, концерти и нови песни, всъщност изпълняваме и завещанието на Майкъл. Новият албум “Switch” бе приет невероятно добре, което по някакъв начин означава, че се случва нещо като прераждане на INXS.

Илияна – Какво бе първото ви впечатление от Джей Ди Форчън ?

Tim Farriss – Имаше нещо в него, което привлече вниманието ни и се доближаваше до това, което търсехме. На прослушването в риалити шоуто Rock Star: INXS Кърк се качи на сцената и изсвири с него на акустична китара песента Never Tear Us Apart. Когато свършиха, двамата с Андрю се погледнахме и казахме, че това момче трябва да свири с нас.

Илияна – Какво ново ще открият феновете на INXS в “Switch” и какво в него напомня за класическия стил на групата, донесъл ви 30 млн. продадени албума ?

Tim Farriss – Според мен “Switch” звучи като класически INXS, но записан по модерен начин.

Andrew Farriss – “Switch” е шансът за възраждането на звука и идеите, вдъхновявали групата преди години.
Илияна – Има ли разлика в екипността при правенето на музика в INXS преди и сега?

Andrew Farriss –  Стремежът на групата винаги е бил да смесва стилове и в същото време да постига уникално звучене. Разликата отпреди е, че технологията е различна. Естествено е начинът на писане на песните и музикалните стилове да зависят от това и сами по себе си да се развиват. Самият аз съм писал песни за различни поколения, различни култури, това ми дава по-широк поглед към музиката и за един музикант е полезно. Ето сега с Джей Ди творим заедно и мисля, че се получават много добри резултати.

Илияна – Какво очаквате от България ?

Andrew Farriss –  Не сме били в България и не знаем много за нея, освен за туристическата дестинация Черно море. Чел съм някои неща за страната ви, скоро се присъединихте към ЕС. Но ще ни бъде много интересно да се запознаем с вашата столица и да се докоснем до българските фенове.

Илияна – Ще чуем ли старите хитове на концерта ви в България ?

Andrew Farriss – Хитовете са си хитове и те винаги ще бъдат част от репертоара ни. Но и новите песни не са за пренебрегване. Дори смятам, че звучат като класически в рамките на стила на INXS.

Илияна Йорданова

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото