black-sabbath-1975

„Paranoid“ е вторият студиен албум на BLACK SABBATH, издаден през 1970 г. Той е един от най-емблематичните албуми в историята на хеви метъла. Оригиналното заглавие на албума е „War Pigs“, но от Vertigo настояват да се промени на Paranoid“, поради напрежението от Виетнамската война. Въпреки това, оригиналната обложка е запазена. През 2003 г. албумът е поставен на 130 място в класацията на списание „Rolling Stones“ „500-те най-велики албума на всички времена“. През 2006 г. албумът е класиран на 6-то място от списание „Guitar World“  в класацията „100-те китарни албума на всички времена“.

Повечето фенове мечтаят и биха се радвали да са присъствали по време на създаването на албума и сега имат уникалната възможност да посетят стаите, в които е създаден. По случай 45-годишнината на албума Rob Horrocks кани феновете в Newtown Community Centre тази неделя (20 септември), за да отдадат почит на класическия запис и да усетят атмосферата.

Събитието ще бъде под надслов „Ozzy Zig, The Witch + The Warpig“, като се предвижда феновете да чуят виниловите записи на първите два албума на бандата, както и да хвърлят поглед към някои от музикалните влияния и артефакти за групата, които са изложени.

Horrocks споделя:

„Центърът е реновиран, но все още е запазен оригиналният паркет, на който  SABBATH са репетирали. Така че това е шанс за феновете да чуят песните точно така, както са звучали тук.

В своята автобиография, „Iron Man“, Tony Iommi казва следното за процеса по записване на албума:

„Ние знаехме, че създаваме нещо, което да можете да почувствате. Космите на ръцете ви да настръхнат. Усещането беше различно. Не знаехме точно какво е, но ни хареса. „

Билети за „Ozzy Zig, The Witch + The Warpig“ се продават в центъра в Нютаун, Бирмингам, Англия: http://www.crossroadsofsabbath.com/