Demonaz – March of the Norse 2011

Demonaz - 2011 - March Of The Norse

Demonaz - 2011 - March Of The Norse

Първо, поздравления за албума, все още не мога да определя дали това, което ще прочетете по-долу, лично на мен ми харесва, но ето и някои впечатления.
Когато в интернет пространството бе пуснато парчето All Blackened Sky реших: „Да, очакваше се пак да слушаме за митичната страна Blashyrkh, могъщата тъмнина и т.н.” Общо взето си помислих , че дори и в соловият си проект Demonaz няма да избяга от този лайт мотив, което нямаше да ме разочарова ни най-малко, разбира се, просто очаквах нещо различно. Когато, обаче си пуснах албума няколко пъти, открих доста нови елементи, относно музикалната концепция, и идеи.
Някои от парчетата в него правят препратки повече към нашумялата напоследък викинг сцена, с тази разлика, че вокалите са си в стил Immortal, няма как да ги объркаш. Но липсва това остро, сурово, режещо звучене като в Pure Holocaust или Battles in the North, чието заглавие е и подобно на това – March of the Norse. Demonaz залага на бавни, равномерни барабани и мелодични китари. Всички парчета звучат героично, войни тръгнали за победа. Вокалите са овладяни до съвършенство, комбинирани са по този начин с инструментала, че да не бъдат заглушавани, както и обратното.
Другото, което ми направи впечатление са и хеви метълските рифове, особено в Legends of Fire and Ice. Включени са характерни за скандинавския фолклор напеви. Песента Dying Sun, която е бонус трак към албума е изцяло инструментал. Мисля си, че Demonaz е имал много за казване и е таил доста болка в сърцето си, за да създаде March of the Norse толкова нежен… .
Албумът като цяло е надъхващ, но не знам дали ще се хареса на всички фенове на бандата, поради липсата на Immortal в него, всичко е изпипано до съвършенство. Толкова, че дори можеш да запомниш някоя мелодия и да си я тананикаш, а феновете на тази метъл сцена знаят, че това е почти немислимо. Не е особено динамичен и е доста по-лек от Sons of the Northern Darkness. Най-добре е всеки сам да чуе за себе си и да прецени, дали ще сложи този албум в колекцията си или само ще го преслуша и ще очаква нещо по добро. Аз ще се постарая да се сдобия с едно копие.

Оценка: 7/10

Demonaz

Demonaz

  1. #1 написан от Blacky (преди 9 години)

    Поначало беше ясно, че не трябва да се очаква Immortal тук. Ако трябваше, то албумът щеше да носи логото на тази група, а не името на Demonaz. Аз съм изключително доволен от творението – страхотни настроения носи и асоциации много повече с Bathory, отколкото с Immortal(въпреки че в All Shall Fall има достатъчно такива препратки). Все пак много добре си усетила общото настроение, съгласен съм на 100% с теб. 🙂

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото