Подгответе се за следващите банди, които ще се подвизават на Old Grave Fest VII (12-13 октомври 2018, клуб Fabrica, Букурещ): повелителите на death метъл-а Demilich (Финландия), бързаците от Chevalier (Финландия) и heavy метъл групата Vultures Vengeance (Италия)!

Като наш втори headliner , сме горди да ви представим група, която преди не много години би била невъзможна мечта за death метъл феновете. Група, която вдига летвата до такава степен, която не е достигната от никоя друга банда, въпреки че много са се опитали. Не ви караме да отговаряте на гатанки, това са Demilich – финландските господари на странния, нехармоничен и техничен death метъл, които ще свирят за първи път в Румъния, на сцената на Old Grave Fest VII. Бандата е създадена в Kuopio, Финландия през 1990 от  Antti Boman – вокал/китара, бас китариста Jussi Teräsvirta и барабаниста Mikko Virnes. Две демо-та излизат още следващата година – Regurgitation Of Blood и The Four Instructive Tales… Of Decomposition, а след като Aki Hytönen (ex-Barathrum) се присъединява към групата се появява и…Somewhere Inside The Bowels Of Endlessness… (1992). През февруари 1993, Demilich издават своя дебютен албум, наречен Nespithe, който от създаването си е неопровержима, underground класика. Бандата се разделя през 1993, като от време на време се появява в целия си състав в последвалите години, а от 2014 е напълно активна отново.  От явно различимите вокали на Antti Boman, до силно заплетените композиции и до това да дадеш име на песен, давайки за пример само една – любима на феновете, звучаща като скоропоговорка дори: The Sixteenth Six-Tooth Son of Fourteen Four-Regional Dimensions, показват, че нищо не е „нормално“ при Demilich. И това, което е най-впечатляващо е възможността им да пишат, а и изпълняват, песни с високо ниво на техника, сложни и напластени, запазвайки това мътно и безнадеждно звучене на death метъл-а.  Така че, Demilich не са за изпускане!

https://www.youtube.com/watch?v=XxizB02d0gE

https://demilich.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/demilichband/

Разбира се, Финландия има какво повече да предложи, освен death метъл. И със сигурност, една от по-интересните банди да се появи от Финландия е speed метъл сензацията Chevalier. Неслучайно името им идва от френски, имайки се предвид, че френският heavy метъл от 80-те, също и малко Brocas Helm, Judas Priest или Omen, са част от вдъхновението зад музиката на Chevalier. Средновековната тематика, която присъства в текстовете им, създавайки чувство за мистерия и магия, наметало и кинжал, и всичко това, предадено още по-силно от обладаващите вокали на Emma.  Дебютното им EP от миналата година – A Call to Arms, е изпълнено с рифове, сливайки се едни в други, със сола, които излизат от ляво и дясно, и тук-там някои редки моменти на отдих, само за да те поставят отново на тръни след това. Избягвайки традиционния модел, без почти никакви стихове или хорови части, това е един истински пир за heavy/speed ентусиастите. Горещ, директно от пещта, второто им EP Chapitre II (февруари 2018), носи още повече лудост. А split-а им с Finns Legionnaire, ви дава още повече материал, от който да се подготвите за това безумие –  Chevalier на Old Grave Fest 2018!

https://www.youtube.com/watch?v=AqVOZp5WQ1s

https://chevalier.bandcamp.com/

https://www.facebook.com/Chevalier-FIN-1642584236048636/

Славейки великия Рим, Vultures Vengeance вкарват малко свеж въздух в европейската метъл сцена. Въоръжени със запомнящи се рифове и мощни вокали, напомнящи на Hansi Kürsch в добрите години на Blind Guardian, италианците създават специален, епичен бранд на традиционен heavy метъл.  Демото им от 2015 последвано с първото им EP – Where the Time Dwelt In, както и live изпълнения им, създават смут в underground средите. Просто ги вижте на Bandcamp или YouTube и се подгответе за първокласен heavy метъл.

https://vulturesvengeance.bandcamp.com/

https://www.youtube.com/watch?v=XNGjJhbBaic

 

Old Grave Fest VII update

Old Grave Fest VII, 12-13 October 2018, fabrica, Bucharest, Romania:

Pagan Altar (UK)

Demilich (Finland)

Dawn of Winter (Germany)

Malokarpatan (Slovakia)

Nocturnal Witch (Germany)

Phrenelith (Denmark)

Chevalier (Finland)

Eggs of Gomorrh (Switzerland)

Vultures Vengeance (Italy)

More TBA

 

Двудневни билети могат да се закупят през paypal в http://www.rtmc.ro/tickets/ на цена от 30 euro и през мрежата на https://www.iabilet.ro  за 140 lei.