Ветеранът в соул музиката Charles Bradley засне видеоклип към своя кавър на песента “Changes” на Black Sabbath. Песента е записана през 2013 г. и сега ще бъде важна част от новия албум на изпълнителя, който носи същото име – Changes и ще излезне на 1 април 2016 г. чрез Daptone imprint Dunham Records.

Rolling Stone съобщава, че режисьорът Eric Feigenbaum първоначално е планирал да направи стандартно видео към  “Changes“, но с оглед голямата емоционална връзка на Bradley с песента, е предпочел просто да заснеме лицето на Bradley, докато слуша и усеща въздействието на песента.

 „Направихме го само веднъж. До края на заснемането, всички в стаята едвам сдържаха сълзите си.“ – казва Feigenbaum

Bradley обясни в свое изявление, че класиката на Sabbath има дълбоко лично значение за него:

Мисля за текста много задълбочено, когато изпълнявам песента и ставам много емоционален. Кара ме да мисля за майка си и за промените в живота ми, тъй като тя почина.“

Близката връзка на Bradley с майка му е само един от аспектите на живота и кариерата му, разгледани в документалния филм „Charles Bradley: Soul of America“, излезнал през 2013 г. Филмът разказва за трудните обстоятелства, пред които той често е бил изправен, и въпреки, че завършва с триумфална нотка, кадрите как Bradley  спи в мазето на майка си са само една отрезвяваща част от непоколебимия му образ, изразяващ постоянство пред лицето на несгодите, които го следват цял живот.