BENDIDA отново делят сцената с Академичен хор

Предстои второто съвместно участие на родната симфоник фентъзи метъл група Bendida в комбинация с Академичен хор „Света Параскева“ с диригент и ръководител Галина Луканова. Датата е 30-ти март, а мястото – столичния клуб „ Студио-5 „ /НДК/, начален час на събитието – 18.30, концертът ще бъде акустичен! Вратите се отварят в 18.00! Концертът е с вход – 10 лв, за подробности можете да следите в страницата на събитието.
Група Бендида, известна на своите фенове като метъл банда, която не се плаши от ноти и сложни хармонии, този път ще изпълни своите авторски песни с още по-атрактивен нов аранжимент, разписан от композитора на Bendida – Вини Атанасов специално за талантливите хористи.
Освен нестандартната комбинация от метъл група с женски вокали и хор, публиката ще може да се наслади и на още цяла поредица от професионални класически музиканти на сцената! Специален гост-перкусионист ще бъде талантливият мулти-инструменталист Владимир Бочев от Zero Project Studio. В няколко от песните ще се включи страхотния Пламен Димитров ( валдхорна ) – музикант от Софийскии Духов Оркестър. От класическите музиканти ще видите на сцена и вече добре известните на феновете: Вяра Грънчарова – виола да гамба, Бисера Димитрова – цигулка (музикант от Националната Опера и Балет), Ралица Георгиева – клавишни.
Bendida ще представят пред публика за първи път съвсем нова композиция, озаглавена „Beast and man!“

Припомняме, че първото съвместно участие на Бендида и хорът на Националната Художествена Академия се осъществи през ноември 2018г. в столичния клуб Микстейп-5 по повод 10-годишния юбилей на групата.

 

bendida event 30032019

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото