На 76-годишна възраст ни напусна басистът и основател на VANILLA FUDGE и CACTUS Tim Bogert. Той е починал след дългогодишна битка с рака. Това стана ясно от пост на колегата му и дългогодишен приятел, барабанистът Carmine Appice в социалните мрежи. Ето какво написа той:

Моят истински приятел Tim Bogert почина днес.

Той ми беше като брат. Бяхме приятели повече от 50 години.

Като басист Тim бе единствен по рода си. Той вдъхнови страшно много басисти по целия свят и изведе виртуозното рок свирене на бас на ново ниво. Никой не свиреше като него. Той изсвирваше такива сола на баса, че всеки път докарваше аудиторията до лудост. И на всеки концерт свиреше различно соло. Бе последният от легендарните басисти на 60-те.

Tim беше много интелигентен човек. Толкова интелигентен, че можеше да го наречем “Spock”. Можеше да го попиташ за всичко и той все щеше да ти даде точен отговор, знаеше по нещо за всичко.

Обичах го като роден брат. Много ще ми липсва. Ще ми липсва да му се обаждам, да се шегуваме, да говорим за музика и да си спомняме времената, когато свирехме заедно и създавахме страхотна музика.

Може би единственото добро, което можеш да направиш за някой близък, за който знаеш, че страда от сериозно заболяване, е да му кажеш, че го обичаш и защо го обичаш. Аз го правих много пъти. И бях трогнат да го чуя и по мой адрес. Нямаше недоизказани неща между нас и съм му благодарен и признателен за това.

Почивай в мир, партньоре! Обичам те. Ще се видим от другата страна!”

Bogert свири с VANILLA FUDGE между 1967 и 1969, записвайки 5 албума с групата преди тя да се разпадне през 1970 г. След това басистът и Appice основават CACTUS, а след разпадането на JEFF BECK GROUP през 1972 се присъединява към триото BECK, BOGERT & APPICE, създадено в края на 1972 г. В началото на 1999 г. музикантът получава своята звезда на Холивудската рок алея на славата в знак на признателност към приноса му в рок историята.

През 2014 г. Bogert се присъединява към хард рок бандата HOLLYWOOD MONSTERS, въпреки, че бе обявил оттеглянето си през 2008 г. Той свири в 3 песни от албума на групата „Big Trouble“, излязъл през 2014 г.

Поклон пред паметта му!