Тази есен три от най-вълнуващите и иновативни български музикални формации ще участват на международния музикален фестивал Changeover 2024, който ще се проведе в Сърбия от 9 до 12 октомври. Фестивалът, който вече се утвърди като важна сцена за авангардни и крос-жанрови музикални изрази, ще посрещне българските проекти Оркестър Камчия, TDK и Evitceles.

Изборът на публиката

TDK – след като няколко пъти гостуваха в Сърбия, ТДК се превърнаха във фаворит на местната публика и според допитване по местните канали, свързани с фестивала са най-предпочитана балканска група от музикалния афиш на Changeover 2024.

ТДК са психеделичен джаз-нойз ансамбъл от Пловдив, който от години разширява границите на музиката с уникален стил и експериментален подход. Техният звук, който варира от спокойствието на пролетното утро до мрачни и интензивни звукови картини, е възхваляван за своята иновативност и свободноформени пасажи, в които се вплитат български текстове. Участието на TDK на фестивала ще предложи на публиката истинско звуково пътешествие, което ще остави трайно впечатление.

Дебютантът

Evitceles, един от най-успешните български продуценти в електронната сцена, също ще участва на Changeover 2024. С над десетилетие активна дейност и издадени албуми от международни лейбъли, Evitceles създава дълбоки и мрачни звукови пейзажи, които комбинират ефирни мелодии, енигматични семпли и тежки бийтове. Неговото участие на живо е очаквано с нетърпение и обещава ново звучене, подчертано от интензивни вокали и китари, които ще придадат нова дълбочина на неговите композиции.

Хедлайнерът на фестивала

Оркестър Камчия, известен с хитa „Васко жабата“, се превърна във фолклорен феномен не само в България, но и из цяла Източна Европа. Считан за един от хедлайнерите на Changeover 2024, тяхното участие ще бъде едно от най-очакваните събития на фестивала. Групата ще изпълни специален концерт, който обещава да заплени публика от всички краища на Балканите със своята заразителна музика и неповторима атмосфера.

Фестивалът Changeover е уникално музикално събитие, което тази година ще се проведе в сръбските градове Белград и Нови Сад. Фестивалът, известен с еклектичния си подход, ще хване над 10 различни локации, включително кланица, синагога и дори кораб, които ще бъдат сцена за повече от 70 музикални изпълнения. Сред тях са някои от най-смелите и експериментални артисти в Европа. Събитието не само демонстрира музикално разнообразие, но и предоставя възможност за професионални срещи в рамките на конференция с участието на над 30 специалисти от музикалната индустрия.