kingsatancover

Какво ще се получи ако вземете щипка Кроулианска секс магия, прибавите окултни блек метъл влияния с хаос сърцевина и всичко това го облечете в бунтарски индъстриъл с антисоциални текстове? Отговорът е един – KING SATAN.

Групата се появи в края на 2015г. като страничен проект на King Aleister Satan a.k.a. fra. Zetekh познат ни и от окултната блек метъл група Saturnian Mist. Пълният облик на фрийк дружината е завършен от нежното присъствие на Kate Boss. Неизчерпаемата им енергия даде като резултат едно демо, и първият им студиен албум ”King Fucking Satan”, който ще излезе на 26 май чрез Saturnal Records. Те бързо набират скорост и популярност, дори миналата година гостуваха на Gothic Fest Sofia 2016. Който присъства на това събитие е съвсем наясно за какво иде реч. В студиен вариант въздействието изобщо не губи от силата си.

Да се определи стилът на KING SATAN еднозначно като индъстриъл би било много повърхностно и несериозно още повече, че родната им Финландия има своите традиции в тези стилове. И Aleister не крие своите вдъхновения от Turmion Kätilöt например, които са известни с агресивния си стил и повече от провокативно сценично поведение. ”King Fucking Satan” съдържа десет композиции. Хипнотизираща смес от EBM, dark gothic, electro industrial. Скоростни бийтове напластени върху захващащи мелодии, които карат кръвта ви да кипне, а крайниците ви сами да затанцуват. Музика, която пали всичката страст във вас и вади скрити демони.

kingsatanband

Kate Boss освен, че се справя перфектно с клавирите, с вокалните си партии и артистичен талант без проблем влиза в ролята на тъпичката „блондинка“-консуматор, която живее в щастливата си заблуда и, за която нещата са прости: „EVERYTHING IS SEX, EVERYTHING IS DEATH“, но й се налага да учи какви са истинските закономерности в този свят по доста брутален начин.

Текстовете са меко казано шамар в лицето. От тях като цяло лъха нихилистичен цинизъм, в който могат много точно да се усетят философията и светогледа на King Aleister Satan /ревностен последовател на идеите на А. Кроули и Хаос магията/. Е, двете задно вероятно могат да дадат взривоопасен резултат и албумът ”King Fucking Satan”  го доказва. Може и да не е нещо нечувано, но със сигурност е много иновативно. Ако искате да вникнете по-добре в концепцията и посланията му, прочетете текстовете. Ето ви и малка извадка от тях:

…“FUCK THE LAWS
WE ARE OUR OWN GODS
WE BOW TO NO ONE AND DO WHAT WE WANT

RISE MY PUPPETS, RISE ’TILL YOU FALL
YOU ARE NOT WHO YOU ARE ’TILL THE ENTER BLACK FIRE“…
––––––––––––––––––-
…“FUCK THE WORLD, FUCK ALL GODS, FUCK EVERYTHING YOU EVER BELIEVE IN
ALL THE RELIGIONS AND PHILOSOPHIES ARE JUST THE FORMS OF THE FEAR OF THE DARK“…

Aleister споделя за дебютния албум на KING SATAN, че „това е албум посветен едновременно на всички и на никой. ”King Fucking Satan” е среден пръст срещу всяка лицемерна идеология и светоглед, както в музиката, така и в мисленето на хората. Това е суров израз на диви емоции, фрустрации и объркани мисли, а също така и просто изпускане на парата под формата на индъстриъл, метъл и рокендролски дух, който не се покланя на нищо и никой!“

„В музиката и изкуството не трябва да има правила. Ако намерите, счупете ги.“ Всичко това е ”King Fucking Satan”. Така, че усилете звука и „FUCK THE REST, SATAN IS BEST!“

Днес KING SATAN пусна албума и за свободно слушане, така че сами можете да се убедите в написаното като го чуете.

Съставът на групата е:
King Aleister Satan – Vocals, all instruments & programming
Kate Boss – Vocals, synths & piano
John Oscar Dee – Guitars & bass
Martin Shemhamforash – Synths & bass
Magister Demaniac – Additional instruments, programming

Музиканти, участвали в записите:

Captain Veislagia – Bass guitar
B.B. Kill – Guitar
DJ Instixx – Beats

Колаборации и гост-музиканти:

Demonos Sova – Guest vocals in track #1 (Known from legendary black metal band BARATHRUM)
Spellgoth – Guest vocals in tracks #1 & #2 (Known from TURMION KÄTILÖT and HORNA bands)
G.K. – Guest vocals in track #1 (Known from black metal band KYY)
Jose Rossi – Guest vocals in track #10 (known from ABYSSION)
Heath Cambion – Guest vocals in track #1 (known from SACRIFICIUM CARMEN)

Продуциран от King Aleister Satan и Magister Demaniac в Blackvox Studio. Можете да го поръчате от тук.

А за тези, които харесват повече Saturnian Mist има добра новина. fra. Zetekh работи с колегите си върху нов алубм на окултния проект.

––––––
8.5/10