Hanging The NihilistHanging The Nihilist са съвсем млада банда, създадена в Копенхаген, Дания. В групата има българско участие в лицето на Берна, която е зад черно-белите клавиши. На 25 януари групата издаде своето дебютно ЕР Crow, продуцент на което е Chris Kreutzfeldt.
Мини-албумът съдържа пет парчета с общо времетраене малко под 20 минути. Изданието започва с Abandoned. Силно начало, което съчетава от една страна бруталните вокали на Marc Buch, гръмовните барабанни атаки на Emil Juhl, а от друга страна красивите клавири на Берна. Умишлено не казвам нищо за китарните рифове и сола, тъй като тук те сякаш отсъстват или са изместени на заден план. Въпреки това приятното усещане и хармонията от професионалното съчетаване на инструментална и вокална част не се нарушават по никакъв начин. След Abandoned идва ред на Endless Crime, тук нещата стоят по коренно различен начин, още от самото начало чуваме интересна китарна партия, която дори бих казал, че е малко нетипична за цялостното звучене на HTN. Парчето е интересна смесица от влияния и “отдаване на почит” към групи като BMTH, Lamb of God, Meshuggah. Разнообразна композиция, която съчетава в себе си множество влияния, но все пак ни ги представя по свой начин. Filth носи значително по-мрачна атмосфера от предходните две песни. Противно на традиционното Deathcore звучене, тя като че е повече повлияна от късните Cradle of Filth, със своите красиви клавирни мелодии и вокали в стил Дани Филт. Forgotten е “различното” парче в ЕР-то. Красивото соло на Берна ни пренася в някой филм на ужасите, след него сме “поразени” от пеене със силно изразено грайнд звучене. Честно казано подобно съчетание на инструментал и вокална техника не се среща всеки ден. Диалогът между грайнд и деткор пеенето звучи изненадващо добре, а посичащите рифове само доокрасяват картинката. Hostile има честта да закрие дебюта на бандата. Това е своеобразен кросоувър между всички добри качества на Hanging The Nihilist. Ако в Abandoned китарата беше оставена на заден план, то тук пианото не присъства достатъчно, или поне не толкова, колкото на мен ми се иска.
Crow е перфектният дебют, който може млада група като Hanging The Nihilist да запише и издаде. Събира на едно място разнообразни влияние, без да копира определени банди и в същото време разгръща потенциала си. Надявам се, пълнокръвният албум да звучи, ако не по-добре, то поне като това издание. Бандата не открива топлата вода, но е интересна и си струва да се чуе.

 

Автор: dimitresko93