AL DI MEOLA ще изнесе концерт в София през май

al di meola Sofia GuitArt FestivalСветовно известният китарист Ал ди Меола отново ще зарадва феновете си в България. Виртуозът ще изнесе концерт на 27 май в столичната зала „България“, с който ще открие първото издание на Sofia GuitArt Festival. Организатори на събитието са музикантите от група „Дел Падре“. Билети вече могат да се намерят в мрежата на Eventim на цена от 40 до 95 лева. По време на концерта той ще представи последния си албум „Elysium“.
Наред с богатата си солова кариера, Ал ди Меола дълги години се изява и като член на знаменитото Guitar Trio, в което свири заедно с Джон Маклафлин и вече покойния Пако Де Лусия. Именно с феноменалното трио той посети страната ни през 1996 г. През 2008, 2009 и 2010 г. България пък част от турнето на музиканта „World Sinfonia Tour“.
Ал ди Меола има съвместни проекти и с китариста Карлос Сантана, бас-китариста Стенли Кларк, кийбордиста Джан Хемър, виолиста Жан-Люк Понти и много други.
Американският музикант от италиански произход е известен и с това, че екпериментира в смесването на етно музиката и джаза. В неговите композиции могат да се чуят и фрагменти от музикални стилове като фламенко и танго, както и с музика от Близкия изток, Бразилия и Африка.

Антоан Николов

(вестник „Сега“)

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото