The Rumjacks взривиха София за трети път

Една от най-успешните celtic punk rock групи THE RUMJACKS не пропусна да зарадва феновете си в София в трето поредно турне. Австралийците излязоха на сцената на „Mixtape 5“ за първи път с новия си вокал – Mike Rivkees. Той и компания се погрижиха един от последните големи концерти да бъде наистина специален.

Още от самото начало на концерта, подгряващите групи PIRANHA и 4 QUESTIONS показаха на всички какво шоу могат да очакват, като изсвириха както нови, така и стари свои песни. Те показаха на всички, че и в България се прави хубава музика и че тя не е по-малко енергична от чуждестранната.

THE RUMJACKS излязоха с точност до минута и показаха защо според някои дори са задминали DROPKICK MURPHYS като най-енергичната celtic punk rock група. Те започнаха ударно с „Through These Iron Sights“, а публиката дори не изчака края ѝ, за да полудее. Характерно за THE RUMJACKS мошпитът продължи по време на целия концерт, въпреки фактът, че билетите бяха намалени до едва 30% от капацитета.

Басистът Johnny McKelvey както обикновено беше много харизматичен и комуникативен с публиката, която забеляза това и той получи бележка с молбата да поздрави някого в публиката за рождения му ден.

Mike Rivkees показа, че не случайно точно той е заел мястото на Frankie McLaughlin. Австралиецът показа, че келтския пънк рок е в кръвта му с енергични вокали, дрезгав глас и дори солово акустично изпълнение. Той също така показа, че може да свири и на традиционната за Шотландия и Ирландия калаена свирка, която дава на THE RUMJACKS келтското звучене.

Групата излезе със сетлист, който включваше песни, както от последните им два албума „Saints Preserve Us“ и „Hestia“, така и от по-стария „Sleepin’ Rough“ и първия си албум „Gangs of New Holland“. Те се погрижиха всеки в публиката да чуе поне една от любимите си песни като изсвириха „Saints Preserve Us“, „A Fistful O’ Roses“, „Irish Pub Song“ и „The Black Matilda“.

По време на изпълнението на всяка една от тях, публиката се постара да надпее Mike и компания, като се включваше активно в пеенето. Вокалът хареса това и започна да я подканя да се включва все повече, а когато не го правеше, подканваше за непрестанни мошпитове.

След като приключи основната част от сетлиста, групата слезе от сцената, но публиката искаше още. След няколко минутни скандирания, Mike Rivkees излезе сам на сцената с акустична китара. Той представи песента „Rhythm of Her Name“ и подкани публиката да се включва, ако знае текста, а тези, които не го знаят да се преструват, че го знаят.

Тук трябва да похвалим и домакините от „Mixtape 5“ за невероятното светлинно шоу по време на целия концерт и особено за драматичната светлина по време на индивидуалното изпълнение на Mike. Изпълнението на бис продължи с „Pinchgut“ и „Tell Me Ma“, където се включи цялата група. След това, за съжаление концертът трябваше да приключи заради мерките за справяне с КОВИД пандемията.

Трябва да поздравим и домакините от „Mixtape 5“ и организаторите от „Wrong Fest“ за това, че концертът все пак се проведе след двукратно отлагане. Цялата организация беше перфектна и почти не се забеляза намаления капацитет. „Mixtape 5“ също се погрижиха да бъдат спазени точно часовете на начало и край на участието на всяка от групите.

Снимки: Shaggy Beard Photography a.k.a. Martin Vayer

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото