Групата започва да записва новия си диск през януари; издава DVD на 29 декември

Снимка: Веселина Пенкова

Снимка: Веселина Пенкова

Софийските груув метъли ODD CREW, които на 29 декември издават първото си DVD A Bottle of Friends, възнамеряват да започнат работа по-своя трети албум още през януари. В интервю за MUSIC VAULT музикантите от групата описват звученето на предстоящия диск като по-тежко, като уточняват, че в него ще има и по-дълги и сложни песни с повече разнообразни части.

“Интересното е, че според мен има леко завръщане към някои идеи от времето на Каскадьори [името, което групата носи осем години, преди да го смени с ODD CREW] – коментира барабанистът Боян Георгиев–Бонзи. – Тогава правихме по-дълги инструментали, парчета с много различни части, бързи, бавни… В този албум освен, че ще има инструментал, ще има и по-дълги парчета. Има две-три над пет минути. Но и са по-разнообразни самите песни. Не са като досега едно парче да е в един стил. Има динамика. Като ODD CREW това го правим за първи път.”

Групата разполага с материал за 15-16 песни, които възнамерява да започне да записва от следващия месец в собственото си студио “Butcherhouse”, където бе записван и предишният албум на ODD CREW A Bottle of Friends. Плановете на групата са новото издание да се появи през пролетта – най-късно до края на май месец.

Междувременно ODD CREW ще представят първото си DVD с концерт в клуб “Тънка червена линия” на 29 декември. То ще включва концерт на групата, заснет от екипа на Supers4upen, воден от Огнян Костовски, по време на двете дати за промоцията на A Bottle of Friends в края на октомври 2010 г.; документален филм за ODD CREW, отразяващ последните две години от историята на групата; интервю, заснето специално за DVD-то; интервю от радио Z-Rock; двата официални видеоклипа на бандата – “Two Steps to Hell” и “A Bottle of Friends”.

Цялото интервю на ODD CREW за MUSIC VAULT можеш да прочетеш тук.