Шумен дроун от KRĀLLĀR преди EYEHATEGOD този петък

krallarБългарският drone/noise проект Krāllār ще посрещне публиката в Mixtape 5

Към специалните изненади, които от Rawk’n’Roll сме подготвили за вечерта на 12 юни, прибавяме още едно име към съпорта на слъдж легендите EYEHATEGOD. Това е drone/noise проектът KRĀLLĀR, който ще открие шоуто веднага след отварянето на вратите и ще нагнети атмосферата за излизането на страхотните UPYR и THEM FREQUENCIES. Така вместо стандартния сет от селектирани песни преди лайва, от отварянето на вратите, до излизането на първата банда ще потънем в шумния мрак на авторската музика на KRĀLLĀR.

krāllār експериментира с fuzz box-ове, китарен фийдбек, радио шумове и семплирани звуци. Последният му релийз е проектът “dying is an art” – 90 минути, в които тежки дроунове се преплитат с гласа на Силвия Плат, а главната тема е изкуството да изчезнеш завинаги. Проектът krāllār е създаден в началото на 2015 и зад него стои Шентов (ex-КПД-0, Kontingent Records).

Upyr са на сцена едва от 3 години, като за това време обаче се превърнаха в една от най-емблематичните банди в българския ъндърграунд. Силно концептуални и със солидно сценично присъствие, техните концерти са по-скоро мрачни ритуални откровения. Дебютното им демо „Altars/Tunnels“ от 2013 им донесе признание от дуум и метъл средите далеч не само в България. Бандата е свирила с имена като Whitehorse и Windhand, а скоро чакаме и сплита им с австралийците Whitehorse.

Them Frequencies са на сцена от 2010 и млатят свиреп пост-хардкор/слъдж метъл, повлиян от имена като Converge и Mastodon. Групата е отговорна и за концертите на банди като Cancer Bats и Kylesa в София, а турнетата й в Европа стават все по-продължителни, шумни и успешни. Преди няколко седмици Them Frequencies издадоха втория си албум „Rise Then Fall“, който излезе и като лимитирано винилово издание.

Jimmy Bower (китара, барабани в Down и китара в Superjoint Ritual) и покойният Joey LaCaze (барабанист на бандата, починал през 2013) създават Eyehategod в Ню Орлиънс пред 1988. Заедно с колегите и приятелите си от Crowbar, Corrosion Of Conformity, Exhroder, Acid Bath и Soilent Green са първата вълна слъдж метъл банди и налагат неповторимото мръснишко, кално и супер тежко луизианско звучене. Затова и сцената, която се ражда от рифовете и тътена на тези групи, носи етикета NOLA (New Orleans, Louisiana). Неслучайно това е и името на дебютния албум от 1995 на супергрупата Down, в чийто класически състав влизат именно хора от Eyehategod (Jimmy Bower), Crowbar (Kirk Windstein), Corrosion Of Conforimty (Pepper Keenan), Phil Anselmo и Rex Brown (Pantera). В България EYEHATEGOD идват в подкрепа на излезлия през минлата година едноименен студиен албум.

 

Билетите за концерта са в мрежата на Eventim на цена 30 лева, като в деня на събитието ще струват 40.

 

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото