Шведският блек метъл проект Funeral Mist, предвождан от вокалиста на Marduk Daniel „Mortuus“ Rostén представя нов албум. Наследникът на титаничния „Hekatomb“ се нарича „Deiform“ и ще излезе идната седмица.

„Неподражаемият проект Funeral Mist, едно от най-иконичните имена в каталога на NoEvDia, ще ни стовари „Deiform“. Седем музикални пиеси, разсъждаващи върху естеството на божествеността и смъртното съществуване, погледнати през яростната блек метъл призма.

Както и предходните три албума, „Deiform“ представя напълно различен подход в звуково отношение, сравнен с предшественика си. Независимо от това, от първата до последната песен, източникът на тази многопластова лудост е безпогрешен – всички класически Funeral Mist характеристики са на своето място – амбициозни интерлюдии, които представляват впечатляващи по свой си начин композиции; иновативна употреба на семпли, които се превръщат в жива, дишаща част от музиката, както и неистови оратории, изпълнени от най-многостранния вокалист в блек метъла, както твърдят мнозина. Всичко това, кулминиращо в спиритуална ярост в най-грубата ѝ форма.

„Deiform“ е холистично преживяване, в което музика, фотография и артуърк, извлечени съзнанието главния мозък на Funeral Mist D. Rostén, са неразривно свързани и е най-добре да бъдат съпреживяни в унисон.“

Песните в албума са:

01. Twilight Of The Flesh
02. Apokalyptikon
03. In Here
04. Children Of The Urn
05. Hooks Of Hunger
06. Deiform
07. Into Ashes

Творбата излиза на 17-ти декември чрез NoEvDia.