За всеки изморен човек от натоварена седмица, 26 ноември беше един прекрасен съботен ден, в който можеше да си отпочинеш с една студена бира късно вечерта в Rock Bar Fans, слушайки FRAGMENTS OF EXISTENCE, HERE AND NOW и HECKTIC. Преди не съм посещавал това място, така че откриването му за мен беше изпитание, тъй като Google Maps не можеше да ме упъти. Разхождах се надолу по бул. Васил Левски и до ушите ми стигна звукът от китарите на HECKTIC, които явно правеха един не много успешен саундчек. Ориентирах се къде се намира барът и още с влизането видях доста познати лица. Забелязах, че повечето присъстващи хора, се познаваха или бяха близки приятели на свирещите. Останах очарован от самото място, беше доста приветливо, прилично, а звукът им беше отличен.

Вече е 21:10, всички са си взели по една бира, отворили са разговорите помежду си, едни вътре на топло, други навън и пушат, в очакване на първата група – HECKTIC. Шоуто започва с няколко шеговито изсвирени рифчета на METALLICA, достатъчни да развеселят и сигнализират на тълпата от 30 човека за започването им. За втори път ги слушам и оставам удивен от гласа на младия им вокал и китарист – Александър Александов, както и от тяхното представление на грууви метъл жанра. След 35 минути от сложни рифове и сола, те изпълняват едно последно парче на Lamb of God, с което разбиват сцената преди да я напуснат.

Без да чакат, веднага след слизането на HECKTIC от сцената, HERE AND NOW започват да приготвят оборудването си. Не са минали и 10 минути, а вече можеш да чуеш как проверяват звука на китарите, в следствие на което повечето пушачи изненадано и бързо се прибират в тяхно очакване. 22:20 е, публиката е изпила няколко бири и е готова да се наслади на малко ъндърграунд метъл. Отдадените фенове на групата се разбиват пред сцената на мощните им изпълнения, а останалите клатят глава и тропат с крак, докато усърдно продължават да изпразват бирени бутилки. След още едни 35 минути куфеене HERE AND NOW се оттеглят и се присъединяват към публиката, за да чуят FRAGMENTS OF EXISTENCE.

Късна и студена вечер, около 23:10, публиката е загряла и с нетърпение чака последната група. Повечето хора са на крака и се струпват пред сцената за дългоочакваните ни приятели. Тъкмо когато съседите решават, че спокойно могат да си легнат и да си поспят, на сцената бурно излизат FRAGMENTS OF EXISTENCE. Публиката веднага е впечатлена от новото им брадато попълнение на бас китарата – Антон. Интересната им смесица от жанрове, познато усещане за музика създават една приятна емоция сред целия бар, на която всички се наслаждават.

rock_bar_fens

Сетлист на FRAGMENTS OF EXISTENCE:

1. Aftermath
2. Invoking My Demons
3. Blinded (Evergrey Cover)
4. Sands Of Time
5. To Linger…
6. …. In Shadows
7. Out Of Darkness
8. In Your Delinquency
9. Creeping Death ( Metallica Cover)
10. The Pursuit Of Vikings (Amon Amarth cover)

Иван Мунин „Ванс“ – Китара/Вокали
Иво Цацов – Китара
Калин Еnчeв – Барабани
Антон Андонов – Бас/Вокали