Стотици музиканти от цялата страна ще се включат в Make Music Day

София, България, 17.06.2020 – Организаторите от RockSchool обявиха официалната програма на първото издание на празника на музиката в град София. Стотици музиканти от цялата страна ще се присъединят онлайн към световната ежегодна инициатива Make Music Day, която ще се проведе в неделя, 21 юни 2020 г. На този ден в над 1000 града от 120 държави ще се провеждат безплатни музикални изпълнения на живо и онлайн, музикални уроци и други музикални събития.

Make Music Day Sofia 2020 ще даде възможност на любители и професионални музиканти да споделят свое музикално произведение на живо или на запис. В официалната програма на събитието ще се включат стотици музиканти, сред които: Васко Кръпката, Ирина Флорин, Димитър Кърнев (D2), Innerglow, VICK, Илко Биров, Bendida, Ross’n Lorina, Casual Threesome, Deadscape и много други.

“Искрено се радваме да бъдем част от инициативата Make Music Day и да празнуваме любовта към музиката заедно с хиляди музиканти по света.“ – каза Мелина Крумова, управител на RockSchool.

Освен да сподели своята музика, всеки може да вземе участие и в безплатни музикални работилници водени от професионални RockSchool преподаватели. Програмата включва интересни и практични занимания по китара, барабани, бас, пеене и пиано, за които не се изисква предварително записване и ще бъдат свободно достъпни от сайта събитието: www.makemusicday.bg.

Участниците в Make Music Day Sofia 2020 имат възможност да спечелят специални награди осигурени от организатора. Всеки, който сподели онлайн свое изпълнение на живо, ще получи безплатна репетиция. Събралият най-много гледания за деня livestream ще получи запис на сингъл в Urban House Studio. А първите 50 артисти, споделили видео запис на свое изпълнение, ще получат музикален урок в RockSchool.

Водещи музикални медии вече подкрепиха провеждането на събитието. Утвърдени сайтове за качествени музикални новини и ревюта като RockTheNight, Meloman, WeRock, Listn.to, MetalHangar18 и Avtora.com споделиха информация за Make Music Day. Провеждането на събитието е финансирано от Програма “Култура” на Столична Община.

Официална програма Make Music Day Sofia 2020

21 Юни 2020 (неделя)
10:00

Хореографията на ръцете върху клавиатурата.

Колко е важен изборът на добра „пръстовка”?

Пиано / Калоян Иванов

11:00

Що е то китара? Устройство, видове, строеве, струни,

избор на инструмент.

Китара / Томи Темелков

Ритмически фигури

Барабани / Божидар Давидков

12:00

Постановка на ръцете, стойка, упражнения за разгряване

(лява, дясна ръка), основни акорди.

Китара / Томи Темелков

Първи стъпки в музикалната теория

Музикална теория / Даниеле Феббо

13:00

Арпежи, строеж на гами, упражнения

Китара / Томи Темелков

Стикинги

Барабани / Божидар Давидков

14:00

Джаз Хармония

Бас / Даниеле Феббо

15:00

Многогластно пеене и композиране

Пеене / Станислава Въжарова

Кое е най-важно за начинаещите барабанисти?

Барабани / Божидар Давидков

16:00

Основни стъпки при ученето на нова композиция или песен.

Пиано / Калоян Иванов

Интерпретация и визуализация при пеене

Пеене / Станислава Въжарова

17:00

Технически упражнения. Музикална теория апликирана на инструмента. Първи стъпки в импровизацията.

Бас / Даниеле Феббо

Основи на ритъма при изпълнението на китара

Китара / Кирил Петков

18:00

Опера и мюзикъл

Пеене / Станислава Въжарова

Усвояване на грифа

Китара / Кирил Петков

19:00

Звуковите възможности на инструмента. Какво прави едно изпълнение въздействащо отвъд яркото сценично поведение?

Пиано / Калоян Иванов

Хармонично мислене при импровизация

Китара / Кирил Петков

Относно RockSchool

RockSchool е най-голямата музикална академия за присъствени и онлайн музикални уроци по китара, барабани, пеене, бас, пиано, цигулка и други инструменти. Чрез своите проекти академията развива музикалното образование и култура в България и предоставя иновативни възможности за развитие за всички, които искат да израснат в сферата на музиката. Други инициативи на RockSchool са:

  • The Stage – зала за събития, в която се провеждат образователни лекции и работилници, репетиции, музикални рождени дни и концерти
  • Urban House – професионално звукозаписно студио, което предоставя и стипендии за продукция и запис на талантливи артисти

Относно Make Music Day

Make Music Day е част от международния Fête de la Musique и се провежда ежегодно на 21 юни в повече от 1000 града в 120 държави. Еднодневното събитие е безплатно за всички и празнува музиката във всичките й форми, като насърчава хората да създават споделят музика заедно. Make Music Day се подкрепя от фондация NAMM и се координира от Make Music Alliance. За повече информация, моля посетете www.makemusicday.bg.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото