Оne shot видео за новата песен на NiB: Now in Bulgaria

Авторският проект на Николай Бекриев – Заека от Анимационерите, има издадени вече пет сингъла с видеоклипове към тях и всеки един – открехва нова врата в любопитното съзнание на артиста, познат и като NiB: Now in Bulgaria. Роден в изолацията на пандемията през 2020, днес NiB порасна с още една песен. В Монголия дали вали? е абсолютното парти парче и открива летния сезон за танци на независимата алтернативна музикална сцена у нас.

Като всяка добра идея, и тази песен се появява в необикновен момент – докато Николай чете книга за Монголия от един френски пътешественик и разсъждава, че когато танцуваш и се чувстваш добре, има момент, когато нищо друго няма значение – включително и къде вали…. Така се раждат оригиналната музика и текст на майсторски продуцираната от Георги Станев – Гого песен В Монголия дали вали?, в която може да се чуе и компютърно адаптирано медитативно пеене, наподобяващо типичното за монголската народна песен гърлено звукоизвличане.

Шестият сингъл на NiB е не само поредният експресивен звуков експеримент на артиста и неговия екип, но и визуална провокация с първото си one shot видео, дело на Стефка Николова и Васил Стефанов, с които Николай работи от самия старт на проекта. В него за първи път участват и музикантите, с които NiB свири и изпълнява песните си на живо – Илиян Велев – Drumzy (Macrophone, Barbarones) – барабани, Мартин Евстатиев (Der Hunds, Subtierra) – бас и Христо Костов (Hayes & Y).

Заснето на един дъх и след цял ден репетиции на апокрифна Projector Plus локация, любима и позната на всички артисти от независимото обединение на музиканти, видеото към В Монголия дали вали е вече налично тук в YouTube канала на NiB: Now in Bulgaria.

Финансирането на аудиото и видеото е извършено по програма „Музикални инициативи 2021“ на Национален Фонд „Култура“.

Oще за NiB:Now in Bulgaria:

@Facebook NiB

@Instagram NiB

@Spotify NiB

@Soundcloud NiB

@Youtube NiB

Photo credits:

Васил Стефанов, Стефка Николова

Press & Management: Projector Plus

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото