Преди няколко часа NORTHLANE пуснаха съобщение в профилите си в Instagram и Facebook, в което съобщават, че се разделят с басиста си Alex Milovic. Музикантите казват:

През годините сме имали и върхове и падове като група. С течение на времето приоритетите могат да се променят, и понякога хората трябва да променят себе си, за да осъществят растеж. Този момент на промяна дойде за нашия басист, Alex, който напуска NORTHLANE. Alex беше дългогодишен член на NORTHLANE и сега е на собствения си кръстопът и ние разделяме пътищата си по приятелски начин. Подкрепяме решението му и му пожелаваме всичко хубаво.

По-надолу четем и изявление от самия Alex:

Със смесени емоции обявявам, че ще се оттегля от своята роля в NORTHLANE. Имаше редица фактори през изминалата година, които ме накараха да направя това решение, и, макар че това не беше лесно решение, смятам, че това е най-доброто нещо за мен.

Музиката винаги е била и винаги ще бъде огромна част от живота ми и е спомогнала да бъда човека, който съм днес. Бих искал да благодаря на всички наши приятели,семейства и фенове, които са подкрепялии мен и NORTHLANE през годините. За мен беше като една страхотна забава, която нямаше да е възможна без вашите любов и подкрепа.
Накрая бих искал да пожелая на момчетата в NORTHLANE късмет и да им кажа огромно „благодаря“ за всички невероятни спомени, които създадохме, за почти десетилетие. Не мисля, че когато започнахме тази група, някой от нас си предполагал, че тя ще се превърне в това, което е днес. Аз съм изключително горд от това, което постигнах с NORTHLANE. Тъжно ми е, че напускам, но също така се вълнувам за следващата стъпка в живота си.

От групата обещават да продължат планираните си шоута, част от турнето Never say die и фестивала Good Things, с нов състав, който ще включва техен близък приятел, когото ще обявят скоро.

Northlane 2k18

Снимка: Ed Mason