Почина VICTOR AGNELLO, бившият барабанист на LAAZ ROCKIT

Victor Agnello, който бе барабанист на ветераните в траш траш метъла от  Сан Франциско LAAZ ROCKIT в периода от 1983 до 1989 година и след това отново от 2005 до 2006, почина на 1ви юни след година прекарана в борба с левкимията. Барабанистът издъхна тихо на 50-годишна възраст в Университетската болница Дюк в Дърам (Северна Калифорния), заобиколен от семейството си и лекарите, които се бореха за живота му. Оставя зад себе си съпруга и седем деца.

Звездата на крайбрежната метал сцена, ветеранът Walter Morgan от Deadly Embrace Production каза за Victor:

Когато бяхме в началото на нашите 20 години, Victor беше барабанистът на LAAZ ROCKIT, група пионер в скоростния метъл, който днес наричаме траш. Един от първите барабанисти, които направиха двоен-бас дръм стил популярен в метъла. Един път дори Metallica подгряваха за тях и бяха символ на метъла в Залива на Сан Франциско дълги години. През това време го познавах добре, следях успеха на групата им през годините. Той беше тих човек, много интелигентен, винаги с усмивка на лице и високи морални ценности. Тези качества го издигнаха много, след като напусна успешната си музикална кариера. Винаги беше готов да помогне и това е една наистина тежка загуба: невероятен човек беше откъснат от всички ни. С толкова много и хуманни качества решението му да напусне музикалната сцена, за да стане лекар, много добър лекар, ако мога да добавя и да помага на хората, въобще не ме изненада. 

Имах удоволствието да правя Европейски турнета с него през 1988 и отново през 2006, както и два Dynamo фестивала в Холандия. Знам, че ще липсва на членовете на групата, както и на цялото метал общество в Залива на Сан Франциско, но ще запазят само добри спомени за него и веселите истории от младините.

Той се бори дълго и упорито. Направиха му трансплантация на костен мозък преди около година и бившите членове на LAAZ Michael Coons и Willy Lange ни държаха в течение за състоянието му, както и изпращаха подкрепа във Facebook. 

Никога няма да го забравя. Като приятел, като член на бандата. Заветът му е музиката, която ни остави.

Agnello е участвал в следните албуми на LAAZ ROCKIT:

* Prelude To Death (demo) (1983)
* City’s Gonna Burn (1984)
* No Stranger To Danger (1985)
* Know Your Enemy (1987)
* European Meltdown (Video) (1988)
* Holiday In Cambodia (Single) (1989)
* Annihilation Principle (1989)
* Live Untold (Video) (2006)

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото