Лайв парче от KING 810

Преди шест години започва да се пише историята на King 810. Скандалните им изпълнения и агресивното поведение на и зад сцената спечелват на бандата едновременно орди почитатели и върволици антифенове.
През 2012 излиза единственият до този момент запис на групата – ЕР-то Midwest Monsters, което, според фронтмена David Gunn, ‘не представя групата в добра светлина‘.

Годината е същата, действието се развива във Флинт. Това, което за средностатистическия човек минава за опит за убийство, за Gunn е душевен катарзис – по време на обир мъжът е прострелян. След за щастие разминалата се трагедия главният на King 810 споделя:

Застреляха ме. Тогава осъзнах: не създаваме музика, която да олицетворява живота ни. Композициите и идеите ни бяха празни и се губеха в съзнанието в повечето случаи.
Едва когато прескочих трапа разбрах какво искам от изкуството ни – да бъде ясно и рязко, да бъде разбрано и уважено.

Така и става – година и половина по-късно метълите се канят да издадат Memoirs of a Murderer, първия си пълнокръвен запис. В него момчетата наистина се изправят пред тежката реалност, вдъхновяват се от суровостта ѝ и я излагат по начина, по който могат – чрез музиката.
Представят трудния живот като романтична история – всички измерения на любовта могат да бъдат открити в нападателния им подход, в лириките е въплътена идеята за невидимата, абстрактна връзка между хората, често описвана с феномена на т.нар.  ‘сродни души’, а отношенията на склонния и изложения на насилие партньор са метафора, използвана за да изобрази начина, по който грубата среда се отразява на индивида. Очакваме Memoirs of a Murderer на 19. август.

Това, което King 810 са претворили в музика, снимачният екип на Roadrunner Records помага да стане филм. Бил той и късометражен. Вижте видеото към Fat Around the Heart,
а после обърнете внимание на тази нова песен, чието изпълнение на Mayhem Festival взривява публиката:


и се уверете в хъса на групата, като чуете сингъла Desperate Lovers.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото