Led Zeppelin пускат делукс издания на последните си три албума

LZ Final 3 Orginal_Negative Cover_mediumLed Zeppelin пускат делукс издания на последните си три албума “Presence”, “In Through The Out Door” и “Coda” този юли. Реакцията към първите шест преиздадени записа на групата бе невероятна. Изданията влязоха в топ 10 на различни класации по света и едновременно с това получиха 5-звездни ревюта и редица похвали от критиката.

Както и при предишните делукс издания, “Presence”, “In Through The Out Door” и “Coda” са наново ремастерирани от китариста и продуцент Jimmy Page и са придружени от допълнителен диск с неиздавана досега музика, свързана с албумите и подбрана от самия Page.

“Presence”, “In Through The Out Door” и “Coda” излизат на 31-ви юли през Atlantic/Swan Song в следните формати:

  • Single CD – Ремастериран оригинален албум. “Presence” и “Coda” излизат в двойно разгъващ се картонен джоб. Всички CD и LP версии на “In Through The Out Door” ще са облечени в кафява хартиена обложка, реплика на тази на първото издание.
  • Deluxe Edition (2CD и 3CD) – Ремастериран албум, заедно с втори диск, съдържащ неиздаван досега аудио запис. “Coda” излиза с два допълнителни диска с придружаващо аудио.
  • Single LP – Ремастериран албум на 180-грамова плоча, сложена в джоб, чието оформление е детайлна реплика на оригиналната обложка, с която винилът излиза за пръв път. Изданието на “In Through The Out Door” ще включва специална подложка, реплика на вътрешния джоб на оригиналната плоча.
  • Deluxe Edition Vinyl Ремастериран албум и неиздаван досега студиен запис на 180-грамов винил. “Coda” ще включва две допълнителни плочи с придружаващо аудио
  • Digital Download – Ремастериран албум и неиздаван досега студиен запис към него.
  • Super Deluxe Box Set – Колекцията включва:          – Съпътстващо аудио на CD в картонен джоб.       – Съпътстващият студиен запис на 180-грамова плоча.      – Книга с твърди корици от 72-страници, съдържаща редки и невиждани досега снимки и меморабилия.    “Coda”, тематично озаглавен, е последният студиен албум на Led Zeppelin. Излязъл през 1982, той е съставен от осем неиздадени парчета, записани в интервала 1970 – 1978. Албумът става 6-ти в класациите за записи и е сертифициран с платина в Щатите.Кампанията по преиздаване завършва с двойна доза от Led. “Coda” е единственото делукс издание на Zeppelin, което ще включва два придружаващи диска, съдържащи 15 парчета, записани между 1968 и 1974. Най-старата песен в колекцията е, може би, и най-интересната. Това е френетичният блус джам “Sugar Mama” , записан през 1968 в Olympic Studios, по време на сесиите на бандата за епичния им дебют. Песента е завършена, но никога не е официално издавана досега. “Baby Come On Home” от същата сесия също е част от сета. Включен е неиздаваният досега инструментал “St. Tristan’s Sword”, записан по време на работата на бандата по “Led Zeppelin III” през 1970.През 1972 Robert Plant и Jimmy Page поемат на пътешествие до Индия, за да свирят с Bombay Orchestra и сега, за пръв път, музика от тази сесия ще бъде издадена. Тя включва версии на синглите “Friends” и “Four Hands” (“Four Sticks” от Led Zeppelin IV). Сред другите важни моменти в допълнителните аудио записи са ранна версия на “When The Levee Breaks” от 1970, озаглавена “If It Keeps On Raining”, инструментален микс на “Poor Tom” от 1970, както и необработени миксове на “The Wanton Song” и “In The Light” от сесиите към “Physical Graffiti” в Headley Grange, като последният е различен от този, включен в делукс изданието на “Physical Graffiti”.
  • Делукс изданията на албумите “Presence”, “In Through The Out Door” и “Coda” на Led Zeppelin ще бъдат на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.
  • Придружаващият диск с музика включва неиздавани необработени миксове на всяко парче от оригиналния албум, сред които ранни версии на песни с работни имена като “The Hook” (“All My Love”), “The Epic” (“Carouselambra”),и “Blot” (“I’m Gonna Crawl”).
  • С издаването си през 1979, “In Through The Out Door” оглавява американската и британската класация за албуми и оттогава е сертифициран с платина 6 пъти. За жалост, това е последният запис на Led Zeppelin, записан с барабаниста John Bonham, година преди трагичната му смърт. Сред седемте парчета в албума са “Fool In The Rain” и “All My Love”класики, които се въртят по рок станциите и днес.
  • Допълнителният аудио диск, придружаващ албума, съдържа пет неиздавани микса, разкриващи бандата в процес на работа по записа. Наред с алтернативни версии на “For Your Life”, “Achilles Last Stand” и “Royal Orleans,”, CD-то съдържа и нечувания досега инструментал “10 Ribs & All/Carrot Pod Pod (Pod)”.
  • Оригинално издаден през 1976, “Presence” е записан по време на 18-дневна сесия на Led Zeppelin в Musicland Studios в Мюнхен, Германия. Записът, който става #1 и в Щатите, и във Великобритания и е тройно сертифициран с платина, пращи от енергия с класики като “Nobody’s Fault But Mine” и “Achilles Last Stand” и показва най-доброто от магнетичната същност на групата.
  •        – Висококачествено издание на оригиналната обложка на албума, като първите 30 000 копия ще бъдат номерирани индивидуално.
  •       – HD аудио карта за дигитално сваляне на албумите @ 96kHz/24 bit.
  •        – Ремастерираният албум на 180-грамов винил в джоб, реплика на този на оригиналната плоча.
  •        – Ремастерираният албум на CD в джоб, реплика на обложката на оригиналния винил.
  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото