thanatos ned

Ветераните на холандската екстремна сцена THANATOS са обявили 17 ноември като дата на издаване на новия си албум “Global Purification”. Той ще излезе чрез лейбъла Century Media на  CD „в стъклена опаковка“, в лимитиран диджи-пак с бонус тракове, както и на винил в обичайния черен цвят и в сребърен вариант ограничен до 200 копия.

Ето какво гласи прес-релийза на Century Media:

„Отбелязвайки тридесетата си годишнина THANATOS са готови да представят най-силния албум за цялата си кариера. Пригответе се блястящо съчетание от агресивен траш и олд скуул дет, които ще ви напомнят за времената, когато метала разрушаваше граници и правила, а не ги създаваше. Десет убийствени траш/дет композиции с бръснещо остри рифове, пълни с ненавист вокали, откровени лирики и чистото но бритално продуциране на Dan Swano.“

Независимо то факта, че за 30 години това ще е едва шестият пълноформатен албум на THANATOS, те са известни като първата екстреман група на Нидерландия. Създадени през далечната 1984г. те записват два клсически албума. „Emerging from the Netherworlds“(1990) и „Realm of Ecstacy“(1992), издадени чрез лейбъла Shark, след което се разпадат.

През 1999г. основателят им Stephan Gebedi, който е китарист и вокал прави реюниън на групата и събира нов състав, с който издават още три албума. През годините в THANATOS са свирили музиканти от различни холандски групи като SEMPITERNAL DEATHREIGN, HOUWITSER, GRAND SUPREME BLOOD COURT, SINISTER.

В момента в състава на THANATOS освен Stephan Gebedi, който пое китарата и в HAIL OF BULLETS, влизат китаристът Paul Baayens (ASPHYX, HAIL OF BULLETS), басистът Marco de Bruin (ех-FUNERAL WINDS) и барабанистът Yuri Rinkel (ex-FUNERAL WINDS, MELECHESH), който през 2012г, окончателно се върна в THANATOS.

Тук можете да чуете композицията “Feeding the War Machine” от предстоящият албум, а по-долу да видите трак-листа. Предварителни поръчки на “Global Purification” можете да направите от тук.

Трак-лист на “Global Purification”
1. Global Purification
2. The Murder Of Innocence
3. Infestation Of The Soul
4. Queen Of Gore
5. Nothing Left
6. World Jihad
7. The Demonized Minority
8. Feeding The War Machine
9. Blood Will Be Spilled
10. Bastion Of Blasphemy