Suicidal Tendencies на Spirit Of Burgas

Хардкор кросоувър траш-метъл бандата Suicidal Tendencies ще се появи на основната сцена на SPIRIT of Burgas в първата вечер на фестивала – на 12 август.

Създадена във Венис, Калифорния, в началото на 80те, групата е една от първите много тежки метъл банди, успяла да пробие в ефира на MTV. Най-прочутият им трак „Institutionalized“ получава солидна ротация и това отваря много врати на групата, за която до момента се носят негативни слухове, влияещи сериозно на репутацията й. Гравитиращите в пространството мнения, че момчетата са забъркани в гангстерските среди на Венис и че гиговете им са изпълнени с насилие, пречат на изявите им. След появата им в комерсиална медия като MTVобаче, интересът към тях скача неимоверно и бандата тръгва по пътя на славата.

Член на Suicidal Tendencies в първата половина на `90те е басиста Robert Trojillo, който впоследствие се присъединява към Ozzy Osbourne, а понастоящем е част от състава на Metallica. Годините на престой на Trojillo в групата са и едни от най-комерсиалните за имиджа на групата. Басистът успява да убеди останалите да вкарат повече фънк елементи в музиката си, с което профила на Suicidal Tendencies се измества повече от тежкия траш и пънк метъл към фънки метъл звученето.

Към днешна дата актуалният състав на бандата е: Mike Muir – вокал и основател, Mike Clark – китари, Eric Moore – ударни, Dean Pleasants – китари, Steve Brunner – бас. В този вид Suicidal Tendencies активно обикаля по фестивали в Америка и Европа от поне година насам. В промеждутъците си открадва време да влезе в студио и да записва парче по парче части от напълно нов албум, в който, както твърдят музикантите, ще има нещо от някогашното траш звучене, но примесено с нов звук. Промото на албума е предвидено за 2012 година, а във вечерта на 12 август, на основната сцена на SPIRIT of Burgas със сигурност ще прозвучи поне частица от него.

БИЛЕТИ:
От 15 юни 2011г. (сряда) влиза предварителната продажба:

  • 1-дневен билет: 50лв.
  • 3-дневен билет: 120 лв.
  • Билетите са в продажба в мрежата на Eventim.bg.
  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото