SUICIDAL ANGELS в София

SUICIDAL ANGELS NRFW_SA Трашърията за тази година още не е свършила. Няма и месец след концерта на DESTRUCTION, а вече клуб Mixtape 5 е подслон за още една група от същия жанр. Нашите съседи от Гърция, SUICIDAL ANGELS, отново решиха да ни посетят, само дето този път идваха в София като хедлайнери. Събитието бързо се разгласи и доста хора имаха намерение да присъстват, но уви – няколко седмици по-късно на същата дата беше обявен и друг концерт. Трудно решение за доста метъл фенове, но групите трябваше да си поделят публиката. Обявлението на подгряващата група TERRAVORE със сигурност привлече още хора, особено варненци, към събитието.

 Въпреки че беше четвъртък, денят си беше доста приятен, тъй като през цялото време слънцето печеше, затопляйки замръзналата София. Вече един час след отварянето на вратите, пред клуба се бяха събрали не повече от 20 човека. Доста скромна публика за група с 16 години музикална кариера. Бавничко дружината, достигнала вече 30 човека се ориентира към клуба в очакване на TERRAVORE. Варненците бързо привлякоха вниманието на поне половината публика, която очевидно бяха домъкнали със себе си. Китаристът им Иван Лазаров разтърси сцената с бързите си сола, докато басистът Калин Бъчваров я мачкаше с твърдите си вокали. Да не забравяме и барабаниста им, скрит зад виниловите плочи на SUICIDAL ANGELSТрендафил Трендафилов, който яростно удряше касите. Докато едни събираха сили за десерта, за други погото беше неизбежно. Трети пък търчаха с камерата в него. За единия час на сцената TERRAVORE успяха да изпълнят доста парчета, включително някои от миналогодишното им EP „Apocalyptic Impact“, след което и те нетърпеливо се присъединиха към публиката.

 Не са минали 15 минути от шоуто на TERRAVORE и вече на сцената се готвят да излязат дългоочакваните SUICIDAL ANGELS. Изненадващо присъстващите вече пълнеха залата, така че нямаше да разочароваме гърците с мизерна публика. Една десета от нея бързо се ориентира на предни позиции с фотоапарати, внимателно гледайки да не попаднат в някой мош пит. Излизайки на сцената, на групата й стана много драго да види българските си фенове, дори в такъв малък състав. Музикантите ни запознаха с новия им китарист – Gus Drax (PARADOX, BIOMECHANICAL). Едва вече започнали да свирят и тропотът от кубинки и обувки в мош пита се усещаше из цялата зала. Разбираемо, гърците наблегнаха повече на най-новия си албум „Division of Blood“, но измежду песните не забравяха да вмъкнат и други стари техни хитове като кървавите Bloodbath“ и „Bleeding Holocaust“. Последваха още няколко парчета, които разгорещи още повече публиката. Въпреки задушната обстановка, българските фенове не спираха да куфеят и да припяват с бандата. Гърците обещаха, че ще се завърнат някой ден и то „преродени в насилие“ – няма смисъл да ви обяснявам кое парче беше следващо. Доближавайки края на сетлиста си, SUICIDAL ANGELS изсвириха най-мощните композиции от актуалния си албум, а именно „Eternally To Suffer“ и „Front Gate“. Не пропуснаха и една от най-емблематичните си песни – „Moshing Crew“ от култовия „Bloodbath“ (2012). На нея пък вече беше задължително да влезеш в мош пита, дори да не си имал намерението да го правиш. Ето, че дойде краят – „Apokathilosis!!“ изкрещя китаристът/вокалист на групата Nick Melissourgos. С този религиозен епос SUICIDAL ANGELS приключиха своето убийственото представление, оставило в екстаз 150-те присъстващи души. Концертът свърши точно в 23:00, като след него, феновете имаха шанс да се запознаят и да вземат автограф от любимата си група.

 Невероятен концерт и отлично представление от любимите ни гърци и варненци! Да се надяваме, че ще ги видим отново в бъдеще, тук в София, с потенциално нов албум под ръка.

  1. #1 написан от Tutur (преди 5 години)

    Дали TDK наистина са дръпнали фенове на траша? Не съм много сигурен. На Suicidal Angels, както и на миналогодишните сходни концерти на Toxic Holocaust и Nervosa, публиката беше около 150 човека, плюс-минус 20. Явно това e някакво твърдо ядро, другите си искат Металика до гроб 😀

  2. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  3. Коментари за тази публикация
В началото