Richie Kotzen зарадва българските си фенове за пореден път

Richie Kotzen - Sofia Китарният виртуоз Richie Kotzen гостува отноно у нас. Концертът му бе част от световното турне “Salting Earth” в подкрепа на най-новия му едноименен студиен албум. Благодарение на Loud Concerts българската публика отново имаше възможност да се докосне до изкуството на именития американец. Минал през групи като POISON, MR. BIG и THE WINERY DOGS, Kotzen бе съставил собствена формация от не по-малко талантливи музиканти, която водеше и у нас. За място на събитието бе избран столичният клуб City Stage, а началният час – 20:00.

Около 20-ина минути преди обявеното начало клубът бе вече почти пълен. Най-запалените фенове бяха заели пространството пред сцената, а останалите обсъждаха на по чашка какво ни очаква. Организаторите се бяха погрижили за комфорта на посетителите, като два бара обслужваха желаещите да вкусят някоя и друга напитка, гардеробът работеше на пълни обороти и всеки, който желаеше, можеше да си остави неща, които му пречат. Влизането ставаше безпроблемно, организацията бе на ниво. Присъстващите бяха от всякакви възрасти, наблюдаваха се и доста български музиканти. Предпоставките за едно класическо рок шоу бяха налице.

richiekotzen-1

Дали заради лошото време или по друга причина, концертът не започна навреме. 15 минути след предварително обявения начален час групата вече бе на сцената и забиваше първото парче – “Losin’ My Mind” пред напълнилия се клуб. Richie Kotzen и колегите му представиха стегнат сет, нямаше излишни приказки и забавяния, с изключение на лек технически проблем, от който главното действащо лице се оплака в началото и който тутакси бе коригиран. Като цяло концертът представляваше разходка из богатата дискография на Kotzen. Чухме песни както от първите, така и от по-новите му албуми. Изключително обран от към приказки между песните, Richie предпочиташе да говори с изпълненията си. Талантът му бе демонстриран с виртуозни сола на някои от песните, а гласът му, на моменти наподобяващ гласа на Dan McCafferty (NAZARETH) и на Chris Cornell в някои височини, не загуби очарованието и силата си до края на шоуто.

richiekotzen-2

Трябва да отбележим, че озвучаването бе на високо ниво, инструментите се чуваха отчетливо, гласовете (освен основния, и там, където имаше двуглас) – също. Басистът също показа какво може на поверения му инструмент, включвайки се с няколко сола, с което доказа, че е не по-малко талантлив от именития си колега. След изпълнението на една от по-старите песни – “Socialite”, последва лирично отклонение, в което Kotzen седна зад пианото за две песни – баладата “The Road” и среднотемповата “Meds”, част от актуалния албум на музиканта. Тук дойде моментът, в който барабанистът показа уменията си в специално дръм соло, на което публиката му импонира. Това соло послужи за кратка почивка на основния герой на вечерта, след което той се завърна и заби още няколко парчета. Блус рок баладата “Remember” отново отприщи китарните му умения, за което бе бурно аплодиран от зрителите.

richiekotzen-3

Основната част от концерта приключи с изпълнението на “War Paint”, след което Kotzen и компания слязоха от сцената. Секунди по-късно обаче се върнаха, за да подарят още 3 композиции на феновете и по този начин да им се отблагодарят за подкрепата. Последното парче “You Can’t Save Me” бе силно желано от присъстващите, които дейно участваха в изпълнението. След финала му тримата музикантите се събраха в средата на сцената и се поклониха под неспирните овации на доволната публика. С което шоуто окончателно приключи.

Richie Kotzen е явление в музиката и това се доказа безспорно още веднъж пред родните рок фенове. Едва ли има разочарован почитател сред присъствалите, които усмихнати и заредени с положителна енергия, кротко напускаха клуба и потъваха в прохладната юлска вечер. А концертът ще бъде запомнен като едно от стойностните събития на това лято.

Още снимки може да разгледате тук

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото