LYNYRD SKYNYRD издават “Last Of A Dying Breed” на 21 август

Новият запис е първи студиен албум на групата след God & Guns

 

Басистът Johnny Colt, оригинален член на The Black Crowes, се присъединява към Lynyrd Skynyrd

 “Last Of A Dying Breed” е заглавието на новия албум на групата Lynyrd Skynyrd – първи студиен запис след излизането на “God & Guns” през септември 2009 година, който дебютира на #18 в Billboard Top 200 и се превръща в най-високия дебют на бандата след 1977 година. “Last Of A Dying Breed” ще излезе през Loud & Proud/Roadrunner Records и в работата над него Lynyrd Skynyrd отново си сътрудничат с продуцента Bob Marlette, който работи и над “God & Guns”.

 Водена от основните си членове Gary Rossington (китара), Johnny Van Zant (вокал) и Rickey Medlocke (китара), наред с дългогодишния барабанист Michael Cartellone, Lynyrd Skynyrd записват този албум, който е продължение на  огромното завещание на групата, започнало преди около 35 години в Джаксънвил, Флорида, едно наследство, прекъснато за около десетилетие след 1977 година, когато в самолетна катастрофа загиват трима от членовете на бандата, сред които Ronnie Van Zant и Steve Gaines. От тогава  бандата трагично губи Billy Powell, Ean Evans, Allen Collins, Leon Wilkeson и Huey Thomasson, но все още продължава да съществува и да свири до днес.

 Към Lynyrd Skynyrd се присъединява и бас китаристът Johnny Colt, оригинален член на Тhe Black Crowes, който е свирил също и с Train и Rockstar Supernova.

 Запитан за телефонното обаждане, което получава от Rickey Medlocke от името на Lynyrd Skynyrd с предложение да се присъедини към бандата, Johnny казва: “Какво друго да кажеш на Medlocke, Rossington и Van Zant? Говорим за южняшки рок величия. Говорим за Lynyrd Skynyrd. Единствените думи, които успяха да излязат от устата ми бяха кога и къде!” 

 С каталог от над 60 албума, продажби, надхвърлящи 30 милиона по цял свят и с над 2 милиона свалени рингтона от тeхния многообичан класически американски рок химн “Sweet Home Alabama, както и с въвеждането им в Залата на славата на рокендрола, Lynyrd Skynyrd са културни икони, обожавани от всички поколения.

 Lynyrd Skynyrd ще се отправят на турне през лятото в Северна Америка и Европа. Пълният списък с дати може да видите на официалния сайт на групата.

 Съставът на Lynyrd Skynyrd в момента е:

 

Gary Rossington- Guitar

Johnny Van Zant- Vocals

Rickey Medlocke- Guitar

Mark „Sparky“ Matejka- Guitar

Michael Cartellone- Drums

Johnny Colt – Bass

Peter Keys – Keyboards

Dale Krantz Rossington- Honkettes Backing Vocals

Carol Chase- Honkettes Backing Vocals

 Aлбумът “Last Of A Dying Breed” на Lynyrd Skynyrd ще бъде на музикалния пазар от Орфей Мюзик, изключителен лицензиант на Warner Music International.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото