CHILDREN OF BODOM – I Worship Chaos (2015)

children-of-bodom-i-worship-chaos И ето, че дойде време Децата да издадат нова тава с фински мелодик дет. Бидейки една от големите банди на съвременната метъл сцена, съвсем нормално бе всички да чакат с огромен интерес новата им творба. За щастие на голяма част от феновете им, с “I Worship Chaos“, групата започна да се надига с “Halo of Blood“ от безидейната дупка в която беше изпаднала с “Blooddrunk“ и “Relentless Reckless Forever“ и това издигане продължава с пълна сила и в новия им албум.

 Откриващата “I Hurt“ е тежка, бърза и мелодична. На моменти носи онова класическо бодъмско чувство, което всички ние обичаме (въпреки липсата на китарно соло в песента!). “My Bodom (I Am The Only One)“ е личният ми фаворит в албума. Обожавам песните им, в които се преплитат китарни набивки и рифове, последвани от кратко соло на клавирите и припев, по време на който можеш да си счупиш врата от headbang. От своя страна “Morrigan“ е по-бавна песен, която обгражда слушателя в една по-тъмна атмосфера, докато го потапя в любимия на всички ни дует между китари и клавири. Продължаваме с “Horns“, която ще бъде запомнена като една от онези по-трашърско настроени песни на CHILDREN OF BODOM. Следващата по-голяма доза тъмнина идва с “Prayer For The Afflicted“, която е от онези Bodom-ски бавни и тежки песни, изпълнени с емоция. Заглавната песен прави сериозна заявка за една от най-добрите песни в творбата, най-вече заради забиващия се в главата припев и прекрасното клавирно соло на маестро Janne Warman. “Hold Your Tongue“ започва с барабани, които определено по време на концерт ще преобърнат вътрешностите (в добрия смисъл, де) на публиката и продължава с приятно рифче, което се среща доста често в песента. “Suicide Bomber“ не се различава с кой знае какво от повечето песни в дискографията им – бърза и тежка, с китарно соло и т.н. “All For Nothing“ е нежната перла в този албум. Потапя ме в онази “Dead Man’s Hand On You“ атмосфера от предишната им творба. Деветият албум на Децата завършваме с “Widdershins“, която спечелва сърцето на слушателя с характерните за бандата елементи – тежък звук, яки клавири и уникални музикални умения. Слушайки набивките към края на песента, нищо чудно да останете без глава, хе-хе.

 “I Worship Chaos“ e типичният CHILDREN OF BODOM албум. Могат да бъдат чути елементи от предишните записи, но в същото време групата представя нещо ново. Тежък и бърз звук, който на моменти прелива в една по-тъмна и мелодична атмосфера. Не може да се отрече обаче, че на моменти все още се усеща онази еднообразност, която обзема последните албуми на бандата.  Въпреки това, те показват, че наистина Хаосът е тяхната среда чрез преплитането на различни стилове метъл и потапянето ни в различаващи се една от друга атмосфери на настроението.

Оценка: 7.5/10
Children of Bodom 2015

CHILDREN OF BODOM в момента са:
Alexi Laiho – Вокал/Китари
Henkka Seppälä – Бас
Janne Warman – Клавири
Jaska Raatikainen – Барабани

 “I Worship Chaos“ е записан в Danger Johnny Studios в Хелзинки, Финландия и е продуциран от самата група и Peter Tägtgren (HYPOCRISY, PAIN) който е работил с тях по предишните им албуми “Halo Of Blood“, “Hatebreeder“, “Follow The Reaper“ и “Hate Crew Deathroll“. Албумът е миксиран и мастериран във Finnvox Studios в Хелзинки, Финландия. Обложката е дело на финския артист Tuomas Korpi.

Траклист:
01. I Hurt
02. My Bodom (I Am The Only One)
03. Morrigan
04. Horns
05. Prayer For The Afflicted
06. I Worship Chaos
07. Hold Your Tongue
08. Suicide Bomber
09. All for Nothing
10. Widdershins

Бонус песни (само в digibook версията):
11. Mistress Of Taboo (PLASMATICS cover)
12. Danger Zone (KENNY LOGGINS cover)
13. Black Winter Day (AMORPHIS cover)

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото