Хеви метъл машината от Кадис, Испания, SNAKEYES направи своеобразен коледен подарък на своите фенове, пускайки чисто нов сингъл – “Playing With Armageddon”. Песента се явява заглавна композиция от предстоящия студиен албум на испанците “Playing With Armageddon”. Композицията е написана и записана по време на локдауна във връзка с пандемията от COVID-19. Като глътка свеж въздух може да се приеме фактът, че за първи път в историята си групата работи с външен човек – известният датски продуцент Jacob Hansen, познат от работата си с групи като VOLBEAT, PRIMAL FEAR и U.D.O, се е ангажирал с мастерирането в собственото си Hansen Studios.

Бандата, която се състои от Jose Pineda (бас, китари), Justi Bala (китари) и Carlos Delgado (барабани) (тримата членове на наскоро събралите се отново испански пауър метъл ветерани SPHINX) и румънския вокалист Cosmin Aionita, ще преиздаде най-новия си албум „Evil Must Die“ (излязъл през март тази година) заедно с „Playing With Armageddon“, нов диск, съдържащ различни бонуси – нова песен, концертни изпълнения, акустични версии и мн. други. Музикантите коментират:

„Избрахме заглавието „Playing With Armageddon“ за преизданието на „Evil Must Die“. Преиздаването на албум не е необходимо по принцип, но ние сметнахме, че това е най-малкото, което можем да направим, за да дадем нов живот на записа, в който вложихме много време, пари и страст. Искаме да оставим зад гърба си годината, която всеки иска да забрави, и затова, символично, ще пуснем на пазара преизданието на „Evil Must Die“ в самото начало на 2021 г.

Така, че ето ни отново тук, опитвайки се да ви дадем най-доброто от себе си. Подготвихме специално издание, посветено на това, което най-много ни липсва – концертите, където цялостното представяне и продукция няма нищо общо със студийния албум, давайки на песните нов живот. Вълнуващ, нов начин да се насладите на групата.

След месеци писане на нова музика, с която започваме нов етап в развитието на групата, сме готови да ви представим първата част от нея. Новата песен е включена в ограничения тираж на digipack-а „Playing With Armageddon“ – допълнение към преизданието на „Evil Must Die“.“ По-долу може да видите и съдържанието на тази част.

Предварителни поръчки на специалното издание, което ще бъде в ограничен тираж, може да направите тук. Всички, направили предварителни поръчки, ще получат като бонус плакат и картичка.

По-долу може да гледате и първия сингъл от бонус изданието – концертно изпълнение на “Evolution”, заснето по време на изявата им в Севиля, която е част от Metal MonsTour 2018. Целият концерт ще бъде излъчен на 2-и януари 2021 г. от 21:00 ч. българско време в YouTube канала на групата.

Съдържание „Playing With Armageddon“:

„Playing With Armageddon“ (new song)
„Mask Of Reality“ (live in Seville 2018)
„Evolution“ (live in Seville 2018)
„Ultimate Sin“ (live in Seville 2018)
„Down With The Devil“ (live in Seville 2018)
„War Machine“ (live in isolation)
„The Evil Dead“ (live in isolation)
„New World Order“ (live in isolation)
„Denied“ (live acoustic)
„Lose Control“ (live acoustic)
„Metal Monster“ (Epic Version)