Задушевна обстановка с ASPHYX в „Live & Loud“

Вълнението на насъбралите се почитатели на тежката музика край столичния „Live & Loud“ можеше да се усети във въздуха. Oще с отварянето на вратите, нетърпеливата орда се изсипа в клуба, където Martin van Drunen и компания се разхождаха из заведението и водеха непринудени разговори с феновете, премахвайки всякакво чувство за дистанцираност.

Румънците CONCURRENCY IN KNOWLEDGE направиха музикалното встъпление за вечерта – младата  група представи песни от своето EP „The Decider“ и като цяло направи добро впечатление – не само със стегнатите си изпълнения, но и с свръхартистичния си фронтмен, който редуваше наглед епилептични пристъпи с усърдни жестикулации, а на едната песен излезе с расо и дървен кръст (който за съжаление на някои не беше запален впоследствие). Очите бяха приковани и от  барабаниста – само на 17 години, който имаше  отлична школовка.

concurrencyinknowledge201603

CONCURRENCY IN KNOWLEDGE

Към 10 часа, плюс минус една бира време, на сцената вече бяха родните HYPERBOREA, които освен с авторските си песни зарадваха хората с кавъри на DEATH и SEPULTURA. Звукът беше на ниво, а музикантите се чувстваха в свои води и дадоха всичко от себе си.

HYPERBOREA

HYPERBOREA

Най-накрая дойде време и за ASPHYX! Появата на Martin с тениска на България предизвика фурор, а доскоро разредената тълпа отпред сега представляваше гъста купчина крайници и косища, редовно подквасвана с разлята бира и яростно разразилият се мошпит в комбинация с хлъзгавия под и неравния терен бе истински опасен за здравето (и фотоапаратите) на присъстващите. Въпреки прогресивно влошаващите се проблеми с озвучението, музикантите продължиха до самия край, като дори изпълниха по-дълъг от обичайното сетлист. Фронтменът на холандските машини не пропускаше шанс да се ръкува с феновете или да разведри атмосферата с някой и друг лаф, но фразата, която обобщи цялата вечер е „Ние не харесваме да свирим по големи фестивали, на стадиони, където публиката е отдалечена от нас. Нашето място е в малки клубове, като този, където всички вие сте на една ръка разстояние.“ Няколко души редовно се покатерваха на сцената, откъдето скачаха, за да бъдат понесени от тълпата.

ASPHYX

ASPHYX

Всичко приключи с афтърпарти в клуба, където всеки желаещ можеше да пийне и да размени някоя и друга дума с изпълнителите. Наистина нищо не разделяше групите от екзалтираните фенове и в това се състои най-голямата част от магията на тазгодишния двадесет и осми март.

ASPHYX

ASPHYX

 

Сетлист на CONCURRENCY IN KNOWLEDGE:

1.Coma

2.Mindrape

3.Our Short Break From Our Nonexistence

4.Mangod

5.The Lost Giants

6.Owners Of a Planet

7.Crawling Shadows

 

Сетлист на HYPERBOREA:

1.Odium

2.Children Of The Crisis

3.Unseen Hand

4.Suicide Machine (DEATH)

5.Home Of My Misery

6.Two Extremities

7.From Within

8.Silent Stream

9.Territory (SEPULTURA)

10.Soul Consumer

11.Nosferatu

Сетлист на ASPHYX:

1.Vermin

2.Food For The Ignorant

3.The Flood

4.Death The Brutal Way

5.M.S Bismarck

6.Eisenbahnmorser

7.Doom You To Death

8.Der Landser

9.Forgotten War

10.Wasteland Of Terror

11.Into The Timewastes

12.The Rack

13.Scorbutics

14.Last One On Earth

 

Фотограф: Цветелина Костова

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото