ROXETTE с нов албум – „Travelling“

Албумът, озаглавен: „Travelling: песни от студиа, сцени, хотелски стаи и други странни места”, включва нови песни, преработени парчета, неиздавани досега и лайв изпълнение на любими хитове, които ще запечатат завинаги спомена от незабравимия концерт на Roxette в София през 2011 година!

В България “Travelling” излиза с медийната подкрепа на радио Magic FM

Шведският поп феномен Roxette отново са на върха, както бяха през най-добрите си години през 90-те.

Тяхното световно турне от изминалите месеци протече с невероятен успех и повече от 1 милион продадени билети. Към тях дуото прибави и един милион продадени копия от последния си албум, с които общата цифра от продажбата на албумите от дискографията на Roxette надхвърля вече 70 милиона!

През 2011 година групата направи повече от 85 концерта в над 30 държави, сред които и България, където шоуто им ще остане в спомените ни като един от най-успешните концерти в музикалната ни история! Турнето на Roxette всъщност продължава – те не планират да спрат, докато не изнесат 150 коцерта! Но освен да циркулират между летищата, залите и стадионите, хотелите и срещите с феновете, Мари и Пер намериха време да запишат новия си албум, „Travelling“.

Идеята им е да вградят в продукцията цялата позитивна енергия, която ги заля по време на зашеметяващото им турне и да я канализират в новата си музика. Накратко, един албум, който точно като „Tourism“ от 1992г. въплъщава чувството, което владее групата, докато са на път – постоянно в движение, улавяйки вдъхновението още във въздуха, записвайки по хотелските стаи, студиата и саунд чековете преди концертите. Ето защо, първоначалният замисъл на Мари и Пер е бил да кръстят новата продукция „Tourism 2“, но след няколко ревизии и имена като 2rism и T2, финалният вариант, около който се обединяват групата и техния лейбъл EMI, остава „Travelling”.

Резултатът е великолепна музикална „пощенска картичка“ с 15 хита, някои от които са нови, други – преработени класики, а трети – истински перли, които по една или друга причина не са били в светлините на прожекторите преди. Групата отново се обединява около новите мелодии от Пер, с които неуморният композитор на хитове за пореден път доказва, че усетът му за хармония и ритъм и способността му да изненадва са на върховно ниво.

Travelling: Songs from Studios, Stages, Hotelrooms & Other Strange Places е деветият студиен албум на шведското поп дуо и подобно на предшественика си, „Tourism” е микс от нови песни, преработени парчета, които не са издавани до този момент и няколко любими хита. Песента „See Me“, която е трябвало да бъде включена в албума „Crash! Boom! Bang!”, но после е издадена в сингъла “Salvation”, се появява в новия албум, записана изцяло наново, с изключение на вокалите на Мари, докато „Turn of the Tide“ е работена по време на записите на албума “Have a Nice Day” през 1998 г. и записана за първи път сега, в Sun City, Южна Африка, по време на последното турне на Roxette. „Touched by the Hand of God“ първоначално е била замислена за водещо парче от предишната студийна продукция на шведските звезди, “Charm School”, но в последствие отпада. Новият албум включва също парчето „The Weight of the World“, което за първи път се появява като b-side на сингъла „A Thing About You” през 2002 г. и нова версия на „Perfect Excuse“ от соловия албум на Пер от 2008 г., наречен „Party Crasher”, в която тук вокалите се поделят между Мари и Елена Йосефсон. Това е първата песен в историята на Roxette, в която няма бек вокали от Пер, който обяснява, че „винаги съм искала да чуя Мари да пее тази песен, защото е прекрасна. В моя албум аз пея куплетите, а Елена изпълнява припева, а тук пеят само Мари и Елена, затова новата версия е много различна от оригинала.”

Новият албум включва също три лайв песни, сред които лайв изпълнение на „She`s Got Nothing (But The Radio)”, записано на 16 април 2011 г. в Рио де Жанйеро, Бразилия, изпълнение на „Stars” от саундчека в Дубай на 20 май 2011 г. и оркестрално изпълнение на „It Must Have Been Love” от тяхното шоу Night Of The Prooms в Ротердам през 2009 г.

„It`s Possible“ е първият сингъл от „Travelling“ – 2 мин. и 34 секунди слънчева поп музика, която показва една от многобройните страни на Roxette през 2012 година.

If you can see this, then you might need a Flash Player upgrade or you need to install Flash Player if it's missing. Get Flash Player from Adobe.

Roxetee – “Travelling”:

1. Me & You & Terry & Julie – 3:45
2. Lover Lover Lover – 3:59
3. Turn of the Tide – 4:10
4. Touched by the Hand of God – 3:48
5. Easy Way Out – 3:38
6. Perfect Excuse – 3:40
7. Excuse Me, Sir, do You Want Me to Check on Your Wife? – 4:15
8. Angel Passing – 2:46
9. Stars (Soundcheck, Dubai, May 20 2011) – 3:35
10. The Weight of the World (Vocal Up Mix) – 2:52
11. She’s Got Nothing on (But the Radio) (Live in Rio de Janeiro, April 16 2011) – 4:41
12. See Me (New Version) – 3:48
13. It Must Have Been Love (Night of the Proms, Rotterdam 2011) – 4:17

Албумът „Travelling” излиза на 26 март 2012 г. от Анимато мюзик/EMI.

  1. Можете да използвате тези HTML етикети и атрибути: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  2. Коментари за тази публикация
В началото