1000mods

Категория: Малки концерти

Начало: 18 апр. 2013 - 00:00

Град: София

Място: клуб Mixtape 5

Цена: 10 лв

Организатор: Rawk’n’Roll

Билети: ТУК

ГРЪЦКАТА СТОУНЪР РОК БАНДА 1000MODS ЩЕ СВИРИ ОТНОВО У НАС В МАЛКАТА ЗАЛА НА КЛУБ MIXTAPE 5 НА 18 АПРИЛ 

Буквално час след като от Rawk’n’Roll обявиха концерт на шведската рок/блус група Siena Root, вече имаме уговорен още един тътен през април. Атинските стоунър валяци 1000mods, които гледахме през 2011 по покана на Post-Rock Bulgaria се връщат за втори концерт у нас. Бандата има страхотната чест да свири и на двете издания на Desertfest в края на април – в Берлин и в Лондон, като по пътя към славата реши да се отбие и през София.

1000mods настъпват стабилно в последните години. Още с издаването на дебютния им албум“Supervan Cacation” (ревю) стана ясно, че и на Балканите си имаме фъзи банда, която спокойно може да застане на сцена редом с Truckfighters или Dozer. Албумът е продуциран от Били Андерсън (правил звука на групи като Sleep, Melvins, Neurosis, Orange Goblin), а обложката е дело на майсторите в стила – Malleus. Сега гърците са с чисто ново издание – EP-то “Valley of Sand” (чуйте тук) и покана от най-бързо набиращия скорост и мащаби дезърт рок фестивал в Европа след Roadburn – Desertfest. И отново имаме шанса да видим силна група в началото на кариерата й. А че предстои силна такава, нямаме никакви съмнения!

Концертът ще открие една от най-интересните ни ъндърграунд групи – Obsidian Sea. Съвсем спокойно можем да определим софийското трио като единствената действаща българска дуум група. Музиката им черпи с пълни шепи от традионни за стила банди като St. Vitus и Count Raven. Те са в малката зала (B-Side) на клуб Mixtape 5 на 18 април, а билети на цена 10 лева (без промяна в деня) можете да закупите от мрежата на Eventim в страната.

Линк към събитието във фейсбук

Линк към музика на 1000mods


В началото