Scorpions

Категория: Големи концерти

Начало: 16 Дек. 2013 - 20:00

Град: София

Място: Арена Армеец

Цена: 65 - 100 лв

Организатор: Loud Concerts

Билети: ТУК

Очакването на големия концерт свърши, името което се въртеше от известно време в пространството е вече факт. Посрещнете отново SCORPIONS!

Първите 1000 билета с 10 процента отстъпка!

Легендарната немска рок група SCORPIONSпристига в София на 16 декември 2013г с голям концерт в зала Арена Армеец, по покана на Loud Concerts. Събитието ще бъде част от предстоящия ROCK N’ ROLL FOREVER TOUR, с който бандата ще премине през София по Коледа! Емоцията и успеха на последния албум Sting in the Tail, промени решението на групата от преди три години, да сложи “край на турнетата”. В наскоро дадено интервю за Classic Rock magazine фронтменът Klaus Meine сподели: “развълнувани от успеха – идеята за пенсиониране постепенно изчезна от съзнанието ни“.
 

Билетите за концертa на SCORPIONS на 16 декември 2013г, в зала Арена Армеец в София се пускат в продажба от днес – сряда /16.10.2013г/. Те могат да бъдат закупени ексклузивно в мрежата на Eventim – магазини: Office 1 Superstore, Germanos, Пикадили, Техномаркет, бензиностанции OMV, На Тъмно/ и в интернет на www.eventim.bg.

Цената на билетите, според местата в залата ще бъде от 65лв до 100лв.
Първите 1000 закупени билета, независимо от коя ценова категория са, ще бъдат с отстъпка  -10% от официално обявената им цена. Промоцията в цената на първите 1000 билета ще бъде валидна до изчерпване на количеството им.
И още: деца до 7 годишна възраст ще влизат без билет на концерта /без право на седящо място/, като задължително трябва да са с възрастен придружител, притежаващ билет и Декларация /за Закрила на деца на обществени места/. Декларацията може да бъде изтеглена от сайта www.loudconcerts.com.
    

ROCK N’ ROLL FOREVER TOUR на SCORPIONS стартира в края на седмицата от Беларус, а само в Русия – концертите на бандата ще бъдат четири. В последно време групата работи по нов албум, който освен нови, ще включва и неиздавани до сега песни, написани през 80-те. „Не искам да издавам твърде много сега, но мога да ви уверя, че все още има живот в старите Scorpions”, добавя Klaus Maine. “Работим усилено и върху документален филм за кариерата ни, в който ще включим и кадри от последното ни турне”. Oт 2010г насам групата изнася над 200 концерта в различни точки на света.
Знаем, че SCORPIONS обичат срещите с българските си фенове /с не един легендарен концерт у нас/, но за първи път на 16 декември тази среща ще бъде в най-подходящото за тази цел място – модерната зала Арена Армеец.

     Повече за SCORPIONS:

Бандата създадена в Хановер, вече повече от четиресет години продължава да пише със собствен почерк своя глава в историята на световния Рок. От излизането на първия албум Lonesome Crow през 1972г бандата има продадени над 75 милиона копия от всичките си албуми. От тогава и до днес Rudolf  Schenker (киратист), основател и движеща фигура в бандата, продължава да вярва и да доказва, че “Всичко е възможно толкова дълго, колкото ти вярваш в него”. Вярвайки силно и непоклатимо в успеха си, петорката от Хановер успява да накара не едно поколение да почерпи сили от тяхната музика, да повярва в силата на Рока и в силата му да променя света. От самото начало, решението да пеят своите песни на английски език се оказва повече от успешен ход и наред с уникалната за времето комбинация от двете електрически китари, както и запомнящия се глас на Klaus Meine,  вратите на бандата към света са отворени. Още с първото си турне, (съвместно с Uriah Heep и UFO) Скорпионите налагат собствен стил, а след още три супер успешни албума, вече никой не може да сбърка – това е най-добрата германска хард рок банда на рок сцената. През 1975г идва ред на първото Европейско турне, по време на което делят сцена с Kiss, а в същата година  Scorpions превземат и Ливърпул. През 1976г албумът им Virgin Killer става най-продаван в Германия, а в Япония през тази и следващата година той достига златен статус. През 1978г бандата тръгва на турне в Япония, а на следващата година Scorpions правят и първото си официално турне в САЩ, свирейки на една сцена с Aerosmith, Ted Nugent и AC/DC. Успехът е огромен , а с издаването на седмия по ред – Lovedrive (1979г), той става първият им албум получил Златен статус в САЩ. През 1981г вокалът на бандата Klaus Meine губи гласът си и решава на напусне бандата, но благодарение на огромната подкрепа на Rudolf Schenker и дълбокото приятелство помежду им, той се подлага на няколко операции и се завръща в бандата. Критиците и феновете коментират, че след нея гласът му е с по-голям диапазон и с по-метален ефект. Следващите години са с единствена посока напред и нагоре към върховете на рок класациите. Те стават една от най-обичаните банди в Северна Америка, Япония и Европа. В средата на 80-те години списание Rolling Stone нарича Scorpions „the heroes of heavy metal“ и са признати за една от 30-те най-велики Рок банди в света.
През 1988г Scorpions е първата западна рок банда, която свири пред 350 хиляди души в Ленинград и то по времето на Желязната завеса. Този исторически концерт води след себе си участие на групата в Moscow Music Peace Festival през 1989г, а на сцената в Москва стъпват още Bon Jovi, Motley Crüe, Skid Row, Ozzy Osbourne.  В същото време се ражда и един от най-големите хитове на Scorpions – The Wind of Change. Баладата се превръща в химн и символ на промените в Източна Европа и рухването на Берлинската стена. Песента е включена в албума Crazy World (1990г), а през 1991г окупира пъврото място в класациите на цели 11 държави. В същата година, заради тази песен членовете на групата са поканени на среща лично от Михаил Горбачов в Кремъл, като това е единствената подобна в историята – и за бившата СССР и за историята на рока въобще. През 1992г съвсем заслужено бандата е отличена с World Music Award за “Най-успешна Германска Рок група”.  През 1995г те канят барабаниста James Kottak от AC/DC за барабанист на предстоящо им Pure Instinct Live Tour  (1996/97г). 1999г  бандата издава за първи път в историята си албум, записан на немски език – Eye II Eye. През 1994г  Scorpions отново получават World Music Award, а друг важен момент от същата година е поканата им от семейството на „Kраля на Рока” и от “Краля на Попа” – Майкъл Джексън да пеят на концерт в памет на Elvis Presley в Memphis, Tennessee.
През 2009г легендите на рока получават най-престижната германска награда Echo Awards Honor за цялостно творчество. Само като партньор на Greenpeace в кампанията за спасяване на дъждовните гори, Scorpions изнасят концерти в Южна Америка пред повече от 150 хиляди фена.


В началото