Forever Storm и Rich Company

Категория: Малки концерти

Начало: 5 Окт. 2013 - 20:30

Град: София

Място: бар "Адамс"

Цена: 10 лв

Организатор:

Билети: ТУК

Една от най-обещаващите млади хеви метъл групи на Балканите ще свири в столичния клуб на 5 октомври, заедно с групата на Румен Антов (Ричи) – Rich Company. Това ще бъде второто посещение на Forever Storm в София.

От бар-клуб Adams (ул. Ангиста 6, до пл. Сточна Гара) обещават страхотна съботна вечер, изпълнена с мощен хеви метъл от едни от съвременните лидери на сръбската метъл сцена. Самият клуб предлага допълнителни забавления като джаги и дартс, а двата бара ще работят на пълни обороти за жадните фенове. Билети на цена 10 лева ще се продават на място в клуба.

Forever Storm е създадена през 2006 от Милош Милетич (китари), Стефан Ковачевич (китара, вокали) и Владимир Несторович (бас). В този състав те записват първото си демо „Sign of Thunder“. Година по-късно съставът е завършен с присъединяването на барабаниста Вук Стефанович и групата се впуска в участия на някои от най-големите местни фестивали (Exit, Zajecarska Gitarijada, Rock On, Rock Village и др.).

През 2008 Forever Storm печелят международния фестивал в Црвенка, където голямата награда е запис на албум от белградския лейбъл One Records. Така през 2009 излиза дебютът им „Soul Revolution“. По същото време групата нараства с още един музикант, в лицето на клавириста Никола Марич и тръгва на национално турне, с което промотира диска. Албумът и силните им концертни изяви им гарантират участие на Wacken 2010, където печелят трето място на конкурса на Metal Blade. Поредният успех за групата е на фестивала Avala Rock миналия юли, откъдето си тръгват с първата награда – запис на клип. Предстои излизането на новия им албум, по-голямата част от който, ще можете да чуете на живо в клуба.


В началото