LaText

Категория: Български групи

Начало: 4 Апр. 2013 - 00:00

Град: София

Място: клуб Maze

Цена: 0 лв

Организатор:

Билети: ТУК

LaText са готови с дебютния си сингъл Любовна херостратегия, който ще представят на 4 април от 20 ч. в софийския клуб Maze (ул. „Христо Белчев“ 1) със специален концерт по повод първата си годишнина.

Парчето, записано в Ecomonic и Fulluna Studio и смесено и мастерирано от Ангел Пенчев – Ачо (ex-Клас), е в типичния за групата стил, съчетаващ деликатността на поезията със суровата енергия на алтернативния рок, с блус, ска, реге, суинг, джаз и етно влияния. Освен Любовна херостратегияще прозвучат и най-новите композиции на четворката – Офталмология на отсъствието и Париж, както и вече познатият им репертоар, но в нови аранжименти и със специални гости!

Заедно с LaText на сцената ще бъдат поетите Емануил А. ВидинскиКамелия Спасова и Иван Ланджев, китаристът Георги Георгиев от група Остава, както и румънският поет и пърформърПетер Шрагер.

Концертите на LaText са Spoken Word пърформанси, в които стиховете са част от композициите, те плуват над музиката и потъват в нея, но без да бъдат изпяти.

LaText са:

Петър Чухов (поезия, глас, китара)

Елена Пенева (вокал, синтезатор)

Иван С. Вълев (бас, глас)

Гриша Маникатов (барабани) . 

До момента групата е осъществила множество самостоятелни концерти, както и участия  на няколко музикални, театрални и литературни фестивала – пловдивския Улица Отец ПаисийСедмици на четенето в София, Малък сезон на ТР „Сфумато“, „София диша“, „София: Поетики“, „Поетични струни“ в Харманли и на фестивала Улица Нов Живот – 20 години след Димитър Воев.

Входът за концерта е свободен!  

Повече за групата на:

Официалния сайт

Фейсбук страница


В началото