Megadeth

Категория: Големи концерти

Начало: 15 юни 2024 - 00:00

Град: София

Място: Арена София – колодрум

Цена: 88 - 140 лв

Организатор: Fest Team

Билети: ТУК

MEGADETH, една от основополагащите групи в траш метъла, с легендарен статут и милиони почитатели по света, идва за концерт на Арена София, Столичен Колодрум, на 15 юни по покана на Fest Team. Българското музикално лято 2024 започва да изглежда все по-атрактивно с включването на концерт от турнето Crush The World и в София. Билетите за концерта на Мегадейв и компания влизат в предварителна продажба за членовете на Megadeth Cyber Army на 9 декември в 11:00 до 11 декември в 11:00 на ticketstation.bg с персоналния код на фен клуба на бандата. Билетите за членове на Fest Club и всички останали са в масова продажба от понеделник, 11 декември, в 11:00 на цени от 88 до 140 лв.

Групата, характерна с техническото си майсторство, амбициозните аранжименти, зашеметяващите китарни сола и нихилистични, но – красноречиви текстове се завръща в България след гостуването си през 2020, за да представи последния си албум „The Sick, The Dying… And The Dead!“ и у нас.

За него Дейв Мъстейн споделя: „Поставям този албум спокойно някъде между Countdown и Rust In Peace. Музикалността, която започнахме да добавяме към песните на MEGADETH около Countdown to Extinction, доста се усеща и в този запис, но в него все още има много и от агресията на Rust in Peace. Хората сякаш не правят албуми както преди, не правят цялостно произведение на изкуството,“ продължава Мъстейн. „Но мисля, че метъл общността има нужда да почете себе си и да има нещо, което е уникално за този жанр – което ни отличава и възнаграждава хората в метъл общността за тяхната упорита работа, постоянство и лоялност един към друг.“

Фронтменът и музикален архитект на MEGADETH, Мегадейв, има награда Grammy от 2017 за албума Dystopia, успя да пребори рака на гърлото, получи лилав колан по бразилското бойно изкуство жиу-житцу и стана дядо в рамките само на няколко години, като не спира да твори и да обикаля с групата си по света. Концертът на MEGADETH  на Арена София е част от планираното световно Crush The World Tour на бандата за 2024.

Повече информация можете да намерите на https://www.megadeth.com. Билетите за концерта на MEGADETH влизат в продажба за членовете на Megadeth Cyber Army на 9 декември в 11:00 до 11 декември в 11:00 на ticketstation.bg с персоналния код на фен клуба на бандата. Билетите за членове на Fest Club и всички останали са в масова продажба от понеделник, 11 декември, в 11:00 на цени от 88 до 140 лв. MEGADETH предлагат за най-големите си фенове и възможност за лична среща с тях, снимки и участие в специална сесия Въпроси и Отговори. Повече информация за нея можете да намерите на https://www.megadeth.com.

Събитието във фейсбук е тук.

Новини за всички предстоящи събития може да намерите на: festteam.bg и ticketstation.bg

 

Месец и половина остава до концерта на легендарните трашъри MEGADETH на открито на Арена София, Столичен Колодрум, на 15 юни по покана на Fest Team.

А Suicidal Angels – една от най-любимите гръцки олдскул траш метъл групи, отново намира място на българската сцена. Бандата от южната ни съседка ще подгрява иконичните MEGADETH на нашата дата, част от европейското им турне Crush The World Tour 2024. Ограничено количество билети за концерта на 15 юни все още могат да се намерят в мрежата на ticketstation.bg.

Suicidal Angels, достойни наследници на титаните Slayer, Exodus, Kreator, идват отново у нас, този път като специални гости на Meгадейв и компания. Ангелите ще свирят песни от последния си, 8-ми поред студиен албум „Profane Prayer“, издаден за Nuclear Blast през март тази година, но и част култовите тракове, с които гърците се утвърдиха на световната сцена вече повече от 20 години. В новия си албум “Profane Prayer” Suicidal Angels добавят oще дълбочина към репертоара си с философски лирики и постоянни препратки към Платон, Ницше и Сократ и албумът придобива съвсем нови измерения на експерименталност. Фронтменът Ник Мелисоргос нееднократно споделя своето вълнение относно нетипичния завой, по който бандата е поела и е нетърпелив да сподели преживяването на музиката и на живо с българската публика в средата на юни.


В началото