:Of The Wand & The Moon:

Категория: Малки концерти

Начало: 2 мар. 2024 - 00:00

Град: София

Място: клуб Live&Loud

Цена: 24 / 30 лв

Организатор: Live & Loud

Билети: ТУК

Датският неофолк проект :Of The Wand & The Moon: на Kim Larsen (ex-Saturnus) ще изнесе концерт в София на 2-ри март в клуб Live & Loud, по покана на Live & Loud.

:Of The Wand & The Moon: свирят меланхолична акустична музика, често подпомагани от различни гост-музиканти, с текстове предимно на английски и датски език. Езическите и руническите теми играят важна роля в музиката, творбите и текстовете на групата.
:Of The Wand & The Moon: се появява като соло проект на Kim Larsen в Копенхаген, Дания, през 1998 г., когато той е все още член и композитор на дуум метъл групата Saturnus. Дебютният албум „Nighttime Nightrhymes“ е издаден през 1999 г. и е дарк фолк/неофолк албум, който получава доста внимание както от неофолк, така и от готик и метъл сцената. С втория албум „Emptiness Emptiness Emptiness“ (2001 г.) звученето на :Of The Wand & The Moon: вече се е развило много и в наши дни се смята за неофолк/дарк фолк класика. Следват много турнета в цяла Европа, тъй като Larsen е събрал няколко концертни членове за своята група. През следващите години :Of The Wand & The Moon: издават албумите „Lucifer“ (2003) и „Sonnenheim“ (2005), както и няколко EP-та и винилови сингли. Бавно групата се превръща в един от водещите изпълнители в областта на дарк фолк/неофолк сцената и свири на концерти и фестивали в цял свят. През 2011 г. излиза албумът „The Lone Descent“, който е нова глава за групата. В музикално отношение песните в албума са стъпка в нова посока, с огромен, мощен и епичен звук и много нови влияния. „The Lone Descent“ е приет изключително добре както от критиката, така и от последователите на групата и е най-успешният им албум досега, като утвърждава още повече позициите на :Of The Wand & The Moon:. В родната им Дания, албумът е похвален в няколко от най-големите ежедневници. Участия на фестивали като Roskilde Festival, Roadburn, Wave Gotik Treffen и още повече турнета последват през следващите години, както и концертни албуми, EP-та и винилови сингли. През този период Kim Larsen прави турнета и си сътрудничи с изпълнители като King Dude, Anna Von Hausswolff, Offermose, както и записва и издава със странични проекти като Les Chasseurs De La Nuit, Vril Jäger и White Chamber.
Последният студиен албум – „Your Love Can’t Hold This Wreath Of Sorrow“ (2021 г) е продуциран от Kim Larsen и Mikkel Elzer (Kloster и др.) и е миксиран също от Mikkel Elzer. Десетте нови песни са изключително атмосферични, меланхолични и сумрачно изпъстрени с емоции, в които този път ясно личи вдъхновението на Kim от певци и композитори от 60-70-те години на миналия век като Lee Hazlewood, Leonard Cohen и Serge Gainsbourg, както и както и филмови саундтраци от същия период. Но най-важното е, че развива звученето от предходния албум „The Lone Descent“ (2011). От друга страна, той все още запазва някои от мрачните неофолк корени на групата – но все пак е и огромна стъпка в музикално отношение в съвсем нови посоки. Албумът включва и гост изпълнения на King Dude, легендарния датски певец и автор Martin Hall, както и няколко други известни имена на датската сцена като Uffe Lorenzen (Baby Woodrose), Bo Rande (Blue Foundation) и Sarah Hepburn (Kloster и др.).

Билети в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg: Билети в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg: Билети в офис мрежата на EasyPay и от epaygo.bg.
До 13-ти декември включително, ще са на цена от 24 лв. След това, до деня на концерта – по 30 лв. В деня на събитието, ако има останали билети, ще се продават само на входа на клуба на цена, която ще бъде обявена допълнително.


В началото