Japara Rock

Категория: Фестивали в България

Начало: 9 юни 2023 - 00:00

Град: Плевен

Място: с. Опанец

Цена: 40 / 60 лв

Организатор:

Билети: ТУК

Предстои новото двудневно издание на Япара Рок 2023 – Остриетата на Твърдия Рок! Този път със засилено немско присъствие и доста звезден прах! Големия хедлайнер този път ще са бившите членове на група ACCEPT- рок динозаврите Herman Frank и David Reece, създали супер групата IRON ALLIES! Друг сериозен хедлайнер ще са GARAGEDAYS, от продуцента на Metallica-Flemming Rasmussen-за първи път в България, австрийска група от ранга и стила на Mеtallica! Следва Martyr – пауърметъл група от Утрехт, която съществува от 1982 г. Групата често свири у дома и в чужбина, като хедлайнер или като съпорт на по-известен изпълнител в хеви метъл спектъра (например като съпорт на бившите певци на Iron Maiden Paul Di’Anno и Blaze Bayley, Trivium, Iced Earth, Manilla Road, Lizzy Borden, Raven и Saxon). Абсолютните акценти в кариерата на Martyr досега са 3-те им турнета в Япония, които включваха обезумели тълпи.
Към фестивала добавихме и немските резачи REZET, с новия член в състава си най-успелия български китарист в западни банди – Ники Атанасов бивш член и създател на песни на великите AGENT STEEL!
Следва и не безизвестната швейцарска хеви банда GOMORRA, начело със соло китариста на DESTRUCTION Дамир Ескич!
Друго острие, което е известно у нас със съпорта си на Judas Priest на Мидалидаре, са гърците Silent Winter! Едно от най-силните имена в доста нашумелия отскоро гръцки Хеви Метал!
Не оставяме и без дамско присъствие със симфоник бандата от Солун HAND OF FATE, с чаровната вокалистка Alexandra Anagnostopoulou! На единствена по рода си в България тематична рок сцена ще се качат и плевенската пънк банда Knockout Bang и др.
Екстри към фестивала:
Безплатен паркинг с неограничени места до мястото
Място за каравани и палатки
Евтини хотели в непосредствена близост
Качествена и евтина прясно приготвена храна и алкохол на мястото
Директен контакт с групите за снимки и автографи без ограничения
Отлично професионално озвучаване (на базата на всички безпристрастни отзиви до сега)
Над 300 седящи места под навеси
На пътя София-Русе в непосредствена близост до супермаркет Метро и УМБАЛ Света Марина
Билети онлайн на EPAYGO https://epaygo.bg/4291109736… и на място, по избор – еднодневен и двудневен


В началото