Борис Гребенщиков

Категория:

Начало: 27 ян. 2023 - 20:00

Град: София

Място: Топлоцентрала

Цена: 60 - 100 лв

Организатор:

Билети: ТУК

Големият руски поет и композитор Борис Гребенщиков от легендарната група Аквариум ще пее за първи път на българска сцена!


На прага на своята 70 годишнина и юбилей половин век на сцена, БГ е създател на над 50 музикални албума и се е превърнал в кумир на няколко поколения и „гуру“ за интелигенцията. Неговите текстове са пълни със силни поетически метафори, препратки към световната култура, остра ирония, но и нежни съкровени чувства. На концертите му хитове от времето на „перестройката“ се редуват с дълбоки и мелодични балади, с енергични блус, реге, джаз, ска, рокендрол, на които е трудно да не се танцува. Жанровото разнообразие на Гребенщиков е огромно. Концертите му са наслаждение от мелодии и ритми, храна за ума, медитация, едни своеобразни духовни пиршества, способни да заредят всекиго с вяра и позитивна енергия.
Пребивавайки в пространство на любов и свобода отвъд границите на политическите системи, сега Борис Гребенщиков и неговия екип от международни музиканти живее в Лондон и представя концерти само извън Русия, от които част от средствата отиват в помощ на пострадалите от войната в Украйна.
Концертът на БГ+ ще се състои на 27-ми януари 2023 в София в зала 1 на РЦСИ Топлоцентрала от 20 часа.
Вратите отварят в 19.00 часа.
За билети 
При покупка до 15-ти декември 2022 – седящи – 80 лева, правостоящи 60 лева
При покупка след 15-ти декември 2022 – седящи – 100 лева, правостоящи 80 лева


В началото