Apocalyptica @ Пловдив

Категория: Големи концерти

Начало: 16 сеп. 2022 - 00:00

Град: Пловдив

Място: Летен театър – Пловдив

Цена: 60 лв

Организатор: EventEase

Билети: ТУК

Датата е част от световното им турне Cell-0 посветено на последния им студиен албум

Минали са 25 години от излизането на дебютния албум на финландските хедбенг виолончелисти APOCALYPTICA, озаглавен „Plays Metallica by Four Cellos“ (Mercury Records).

Минали са 22 години от магическия първи концерт на APOCALYPTICA в България. Той се състоя на Античния театър в Пловдив през 1999г. и спечели фен маса на групата у нас, която помни този концерт и досега. През годините възпитаниците на Академия „Сибелиус“ в Хелзинки вървяха по свой път, оказал се успешен и като кариерна посока.

През 2022г. порасналите APOCALYPTICA се завръщат в Града под тепетата за нова среща под звездите със своите почитатели тук. Тя ще се осъществи на 16-и септември в Античния театър в Пловдив по покана на EventEase. Билети Ранно Пиле на цена от 60 лв. са налични онлайн на този адрес – https://bit.ly/ApocalypticaPlovdiv2022 и на каса само в магазини На Тъмно в цялата страна.

Както вече сме се уверили и лично, куфеещите челисти от Финландия са дръзки, истински и отворени. Такива са и хората в аудиторията на техните представления. Финландците изпъкнаха като истински новатори в метъл сцената веднага щом стъпиха на нея. Те продължиха да се развиват, да експериментират и да изненадват. От квартет виолончелисти, изпълняващи кавъри инструментално, те започнаха да пишат авторски материал, разшириха състава като добавиха барабанист, а след това включиха и вокални партии. За тях те канят различни популярни вокалисти, като тези колаборации понякога са представяни и с изпълнения на живо със съответния певец.

И макар да им бяха нужни години да бъдат приети и оценени в по-консервативните компании от фенове в световното рок общество, те се настаниха трайно в афиша на големи форуми на метъл жанра.

Днес APOCALYPTICA все още са глътка свеж въздух с оригиналния си подход на музициране, професионализъм при изготвяне на аранжиментите на техните музикални пиеси и със сърцатите си изпълнения на сцена. И наистина – енергията и зарядът, които този респектиращ класически инструмент виолончело носи, в комбинация с музиканти, в чиито сърца гори пламъкът на метъла, са сами по себе си предпоставка за взривяващо шоу.

През пандемичната 2020г. групата издаде деветия си студиен албум със заглавие „Cell-0“ (Silver Lining Music). Значи, е време за концерт с опреснен сетлист с нови козпозиции – имаме го.

Очаквайте подробности за формата на шоуто, сетлиста и други детайли около гостуването на квартета у нас.

 

Обявеното първоначално място – Античен Театър се променя и концерта ще се проведе в Летен Театър Пловдив. Промяната се налага, поради технически причини свързани с програмата на Античен театър. Всички вече закупени билети важат без нужда от презаверка и хората ще бъдат настанени на най-предните редове и места в същите сектори и ценови категории. Летен Театър Пловдив се намира в парк Бунарджика в центъра на града и предлага голяма сцена, амфитеатрално разположение на местата, много зеленина и има отлична акустика и уютна атмосфера.
Билетите остават без промяна на цените, въпреки по-малкия капацитет на Летен Театър Пловдив и могат да се закупят онлайн на http://bit.ly/ApocalypticaPlovdiv2022 и на каса в магазини На Тъмно в цялата страна.

Очаквайте скоро и подробности за формата на шоуто, сетлиста и други детайли около гостуването на квартета у нас .


В началото