Gwendydd и This Burning Day

Категория: Български групи

Начало: 9 юли 2020 - 19:00

Град: София

Място: Fabrica 126

Цена: 10 / 12 / 15 лв

Организатор:

Билети: ТУК

Метъл банда, съставена предимно от момичета!? О, да! Отново има такова животно и у нас. Не сме забравили за изцяло дамската формация Хайка от Русе, чието кратко съществуване се случи през 90-те години на 20 век. Това е миналия век, човече! Време беше…

Момичетата от Gwendydd са ваши съвременници – толкова млади, че ако идат в САЩ няма да ги пуснат нито на концерт на Cannibal Corpse напр., нито ще им сервират алкохол. Ние пък им разрешаваме и двете. Освен това ги каним на четвъртата вечер от поредицата „Метъл Фабрика“ на 9-и юли!

Не оставяйте обаче крехката им възраст и нежна визия да ви заблуди! Тези, общо четири, дами в състава знаят какво правят – свирят метъл и – може да се басираме – слушат съветите от старейшината в групата – барабанистът Бамби, който има натрупан опит в сферата с други банди, в студио, по концерти…

Създадени преди едва две години, вече могат да се похвалят с албум, професионално заснет видео клип (към песента „Suicide“, пусната като сингъл) и втори сингъл „The Nightmare Ends Tomorrow“, включен към саундтрака на една от историите на проекта „Papermovie“„Human Nature“, каквото е заглавието на дебютното им дългосвирещо издание, излезе на 30-и март и съдържа 10 парчета. Не само те, а и някои нови композиции ще бъдат включени в сета на Gwendydd, защото „звярът“ никога не спи, дори светът да е притихнал в очакване на своя край. И така вече има и нови творения. Размина ви се няколко пъти с отменени по обективни причини концерти на Gwendydd, но вече няма накъде да бягате! Часът настъпи!

След тях на сцената ще се качат This Burning Day. Как звучат TBDTBD вадят звука и вкуса на 21-и век, на настоящето, на това сегашно „днес“, което някога е било „утре“. Модерна, амбициозна и най-общо казано – спретната формация, която е достоен представител на метълкор/джент течението, така шеметно набрало скорост в световен мащаб последните години. Макар ритмиката на стила да е като уловени на момента елементи на хаос, то тя е мислена и редена с прецизност – точно както паяжината, която майсторът паяк плете така изкусно, привидно лутайки се в пространството. Задълбочете се в музиката на TBD по време на изпълнението им следващия четвъртък и ще видите, че ще се хванете, ще бъдете в състояние да проследите всяка нишка в нея оттам насетне. И за да е още по-истинско, проследете и лирик линиите на песните на групата, които, както казват самите музиканти, „препращат към интимно-личното и интровертното, но и засягат теми с интерперсонална и онтологично-философска насоченост“.

TBD са създадени през 2011г. и имат издадено едно EP със заглавие „Elemental“ (2016) и два видеоклипа към синглите „A Former Life“ и „If You Feel The Same“.

За да е още по-силна вечерта, тя ще стартира ударно, както и ще завърши – с тематично подбран сет от добрия приятел и съмишленик на двете банди DJ PopCoЯe!

Вече ви сърбят ръчичките за това събитие, нали? И нас също.

Билети Ранно Пиле: 10лв / Стандартни Билети: 12лв / Билети на вход: 15лв

Билети онлайн: https://bit.ly/MetalFactory09July

Събитието във facebook: https://www.facebook.com/events/197172655007574/

Видео поздрав от This Burning Day и Gwendydd

https://www.facebook.com/103008241467504/videos/1564196333744525/

 

Метъл Фабрика се провежда на открито в двора на Фабрика 126  и се провежда при стриктно спазване на разпоредбите и ви съветваме да закупите билетите си навреме.

Метъл Фабриката отваря врати в 19.00ч. След приключването на сетовете на изпълнителите, програмата продължава с обилно количество метъл музика до сутринта. „Фабрика 126“ се намира на бул. “княгиня Мария Луиза“ 126, като до входа й е спирка “Мария Луиза” на метрото, спирка на трамваи 11 и 12, тролейбуси номер 1 и 5 и автобуси 77, 82, 26.  „Фабрика126“ предлага градина, скътана в зеленина, новоизградена сцена на открито, зала на закрито, мърчандайз зона, барове и други допълнителни удобства, които да осигурят приятна, безопасна и без ограничения за краен час метъл вечер.


В началото