September Sun Rock Fest @ Добрич

Категория: Фестивали в България

Начало: 4 сеп. 2020 - 00:00

Град: Добрич

Място: Скейт парк – Добрич

Цена: лв

Организатор:

Билети: ТУК

Варненската дет метъл група Mass Cremation се присъединява към рок фестивала September Sun – който ще се проведе за трета поредна година на 4 и 5 септември в Добрич.

Mass Cremation е създадена от Ненчо Димитров през септември 2011 г. и три години по-късно издава първия си запис – ЕР-то Xenomorphobia, в стил агресивен траш, както и концертния албум Live Cremation. Впоследствие бандата се преориентира към олд скул дет метъла и именно в това звучене илиза първият им дългосвирещ студиен албум Deliverance (2019). Наскоро Mass Cremation съобщиха, че записват четири нови песни, които ще бъдат включени в сплит с нюйоркската дет метъл банда Mortiferoth.

Настоящият състав на групата е: Ненчо Димитров – китара, Жулиен Тодоров – соло китара, Калин Бъчваров – бас и вокал и Мирослав Славов – барабани.

Общо десет групи ще участват на фестивала September Sun. Първата вечер ще е за почитателите на по-твърдия звук и именно тогава ще се изявят Mass Cremation.

Ивайло Ранов-Шеки, който бе водещ на September Sun 2018, пристига със своята банда Sheky на 5 септември. Той е познат на феновете на рока, освен с музиката си, и като репортер в телевизионното предаване „Денис и приятели“.


В началото