Wrong Fest @ Пловдив

Категория: Фестивали в България

Начало: 11 сеп. 2020 - 00:00

Град: Пловдив

Място: Младежки хълм

Цена: 60 лв

Организатор: Wrong Events

Билети: ТУК

Световноизвестната трип-хоп формация U.N.K.L.E се присъединява към DUB FX и Tommy Cash на тазгодишния Wrong Fest, който ще се проведе в Пловдив. Групата предвождана от James Lavelle ще е един от фокусите на фестивала, като тяхното представяне ще бъде на 04.07.2020.  В момента билетите за Wrong Fest са на цена от 60 лв за двата фестивални дни, като предстои да бъдат обявени още 11 изпълнителния, които да попълнят двете сцени на фестивалната програма.

 

Екипът на Wrong Fest 2020който ще се проведе на трети и четвърти юли в Пловдив, обяви присъединяването на още четири имена към списъка с артисти, които ще са в компанията на UNKLE, Dub FX и Tommy Cash.
Това са пораждащото противоречия руско дуо Ic3peak, сърбите Repetitor и българските банди ТДК и Krekhaus.

Ic3peak са руско хорър трап/електроник дуо, което направи фурор през 2018-та с издаването на песента си Смерти Больше Нет, чийто клип е директна нападка срещу руското политическо и битово статукво. Това ще е първото фестивално гостуване на руснаците у нас, след като през 2019-та “подпалиха” голямата зала на софийския Mixtape 5.

Repetitor са може би най-добрата сръбска банда за гледане на живо. Смесицата между суров пост-пънк и текстове взети от гнетящия живот ги правят една от бандите, които могат да хванат всеки слушател за раменете и да го разтресат, така че целият сподавен гняв да излезе наяве и да си отиде.

ТДК са българска банда, която е своеобразен феномен. Със смесицата си между текстовете на български и психеделичен, остър метъл – пловдивската банда е перфектното хапче против гадене провокирано от живота.

Krekhaus са есенцията на живата музика. С песни, които остават впечатление, че са заченати на живо – четворката напомня силно на психеделичните 60-те и все пак остава здраво вкоренена в модерната сивота на ежедневието. Музиката им е като снимки на различни емоционални състояния, разказ за силното преживяване, близостта между хората и неизбежното отчаяние.
https://bilet.bg/bg/events/wrong-fest-2020/2020
Wrong Fest: https://www.facebook.com/events/645266699545289/
Facebook – https://www.facebook.com/TheWrongFest/
Instagram – https://www.instagram.com/WRONGFEST2020/

 

Здравейте на всички! Два месеца преди официалната дата на Wrong Fest 2020, бихме искали да хвърлим малко яснота върху провеждането на фестивала. Накратко – тъй като никой нищо не знае и официално изявление от властите липсва – ние ще направим това, което смятаме за нужно, а именно да сторим всичко възможно фестивалът да се проведе тази година и в същия си вид, но на 11-12 септември.

Както знаете, повечето големи европейски летни фестивали са отложени с една година, което засяга в голяма степен плановете на групите за това лято. Въпреки това, имаме уверението на почти всички обявени групи, че биха участвали на Wrong Fest 2020 през септември, а освен това преговаряме и с нови имена. Каквото и решение да вземем, всеки ще може да използва билетите за новата дата, или да ги върне в разумен срок. Двудневните билети ще останат на цена от 60 лева поне до края на месец юни, а еднодневните ще са 36 лева.

 

От организаторите на Wrong Fest:

Скъпи приятели и поддръжници на Wrong Fest!

Както знаете, поради извънредната ситуация в България, Wrong Fest 2020 беше отложен за 11-12 септември. Двама от основните изпълнители – UNKLE и DubFX – отмениха всички свои концерти през тази година и затова ще можем да ги гледаме в Пловдив чак на 02-03 юли, нa Wrong Fest 2021.

Всеки от Вас, който вече си е закупил двудневен билет за фестивала през 2020 г., ще може да посети и двете събития без доплащане. Разбира се, осигуряването на подобна възможност ще струва немалко средства и усилия за нас като организатори. Това съвсем не се случва за първи път – всяко едно от досегашните издания на Wrong Fest е довело до сериозни загуби, които през годините са били покривани с приходи от концерти и от дейността на основния спонсор на фестивала – The Wrong Bar. През последните месеци обаче, по разбираеми причини, нямаме възможност да организираме събития, като първият ни по-голям концерт ще бъде чак след след 4 месеца.

Всичко това ни подтикна да организираме дарителска кампания за тези, които искат да посетят Wrong Fest 2020, или просто да подкрепят организирането на фестивала в бъдеще. Знаем, че има много от Вас, чиито приходи също са намалели или дори изчезнали през последните 3-4 месеца и затова Ви предлагаме възможност да посетите и двата дена на Wrong Fest 2020 срещу минимално дарение от 5 или 10 лева. Сами разбирате, че подобна схема на финансиране няма как да е ефективна и да осигури необходимите средства за провеждане на фестивала, които през тази година са малко над 100,000 лева (без да броим доброволния труд на една дузина хора). Затова искам да се обърна към тези от Вас, които имат възможност, да ни подкрепят с малко по-високи суми, като по този начин ще си осигурят и определени придобивки. Срещу дарение от 25 лева например ще получите тениска на фестивала, която няма да бъде пусната в свободна продажба. Срещу 45 лева, освен тениската, ще получите и право на консумация по време на събитието през 2020 година в размер от 20 лева. А срещу 65 лева ще можете да посетите и двете събития – Wrong Fest на 11-12 септември 2020 г. и на 02-03 юли, 2021 г. Ако искате да подкрепите фестивала – можете да го направите на сайта на bilet.bg.

Искам да благодаря на всички, които си купиха билети досега и продължават да даряват – радостно е, че преобладават дарения в размер от 25 лева, не са малко тези от 10, 45 или 65 лева. Въпреки тях и поради предполагаемия намален капацитет на фестивала през тази година, вероятността и това издание да бъде на загуба е сериозна. И може би ще се зачудите, защо при тези условия продължаваме да организираме фестивала? Отговорите са много и разнообразни:

– Защото организирането на фестивал е адреналин, който не ни пуска вече почти от 7 години.

– Защото удовлетворението да организираш едно от малкото стойности музикални събития от подобен мащаб през 2020 в България (а тази година вече и по света) е огромно.

– Защото винаги сме се опитвали да спазваме поетите ангажименти към публиката и изпълнителите.

– Не на последно място, защото Пловдив беше първата община в България (и втората в света, след Панчево), която ни подкрепи финансово и организационно за провеждането на Wrong Fest с 30,000 лева по програма „Наследство“ на ЕСК 2019.

Поради извънредното положение през тази година, ще можем да ползваме финансовата подкрепа чак през 2021 г. Въпреки това  вярваме, че провеждането на фестивала в Пловдив още през тази година е оправдано, понеже ще ни даде достатъчно организационен опит и ще популяризира следващото издание.

Още веднъж, благодаря на всички за подкрепата и Stay Wrong!

Николай Мареков, мениджър

Wrong Fest

Повече информация може да намерите на следните линкове:

Дарения – https://bilet.bg/bg/events/wrong-fest-2020/2020
Събитие – https://www.facebook.com/events/645266699545289/
Инстаграм – https://www.instagram.com/wrongfest2020/
Фейсбук – https://www.facebook.com/TheWrongFest/

 

Wrong Fest 2020 претърпява известни изменения, породени от кризата с Ковид-19.  Участието във фестивала на руската група Ic3peak се отлага за 2021. Всеки фестивален билет, закупен до този момент за Wrong Fest 2020, ви носи отстъпка от 15 лв за следващото събитие на групата в България – клубно участие или Wrong Fest 2021.

Към фестивала се присъединява изключителната турска психеделична банда Lalalar. Момчетата от Истанбул са смесили в лунатичната си музика  електроника, психеделичен и съвсем ендемитния за Мала Азия – Анадолски рок.

Вили Стоянов ще представи новия си проект The Essential Funk Trombone  -синкопирани ритми, плътен бас, остра като бръснач китара, ритъм с леко ориенталски привкус и арогантен тромбон.

На 11.09 ще можем да видим Jawhinge, So Called Crew, The Essential Funk Trombone, Strugare и Tommy Cash, а на 12.09 – Stop The Schizo, ТДК, Repetitor, Lalalar и 1000mods.

Wrong Fest 2021 ви обещават съвсем скоро още по-разхайтена програма през следващата година.

Във всеки от дните вратите отварят точно в 16:30, а фестивалната програма започва в 18:00. До този момент малко над половината от капацитета на фестивала е запълнен.


В началото