Deadscape

Категория: Български групи

Начало: 26 ян. 2020 - 19:00

Град: София

Място: рок бар Фенс

Цена: 10 лв

Организатор:

Билети: ТУК

Родната мелодет банда DEADSCAPE ни изпрати следния концертен анонс:

Докато за едни зимата означава застой и летаргия, то за нас от Deadscape студените месец са (леден) извор на вдъхновение и живот… Затова в края на януари ще се качим отново на сцена, като ще споделим преживяването с някои от любимите си български банди и, разбира се, с всички онези от вас, които пожелаят да се присъединят. Освен че ще празнуваме величието на зимата, ще отбележим (с известно закъснение) и рождения ден на вокалистката ни Мера – нашата малка зимна душа. Ще ви очакваме! Следете събитието за подробности!

Събитието във Facebook ще откриете, ако последвате този линк.

Ето го и неговия постер, изработен от Desolate Art Studio:

 

a-winter-soul-celebration

Малко повече от две седмици преди „A Winter Soul Celebration“ – концерт по инициатива на родните мелодични дет метъли DEADSCAPE, който ще се проведе в рок бар „Fans“ на 26 януари (неделя) – става ясно, че още две банди ще се включват в него – това са столичаните AEGONIA и NIGHTMARE.

Софийската група NIGHTMARE е създадена от ученици октомври, 2000 г. Започвайки като хеви метъл проект, с днешна дата бандата е експериментална траш/дет матрица за музика.
Първият албум на  NIGHTMARE e „The Riot“ (2010), следват „Зовът на мъртвите“ (2012) и „Dead world“ (2014). След дълга пауза, съпроводена от неколкократна смяна на кадри, през ноември миналата година излезе новото им ЕР – „Little Sun“, съдържащо както нови, така и преработени парчета от първия албум на групата.
В момента  NIGHTMARE работят над нови неща, които се надяват да представят до края на тази година.

nightmare-photo

AEGONIA е софийска група, стилово ориентирана във fantasy/gothic метъла. В някои от песните си те използват и фолклорни мотиви.
Миналата година AEGONIA издадоха дебютния си концептуален албум „The Forgotten Song“ (“Забравената песен”), както и първите две книги от фентъзи поредицата „Истории от земите на Аегония“, базирана на текстовете и музиката на групата и написана от вокалистката/цигуларка на AEGONIA с псевдоним Неа Станд.
През октомври 2019 AEGONIA представиха своя проект на официалния български щанд на юбилейното 25-то издание на Световното изложение за етно и world музика WOMEX в Тампере, Финландия.

aegonia-photo


В началото