Трибют на Chuck Schuldiner

Категория: Тематични вечери

Начало: 14 Дек. 2019 - 20:00

Град: София

Място: клуб Live&Loud

Цена: 10 лв

Организатор: Projector Plus

Билети: ТУК

CoverEvent_01_1920x1080.cdrСтоличният Live & Loud посреща музиканти и фенове на Death и Control Denied за традиционно честване на музикалното наследство на Chuck Schuldiner.

На 14 декември 2019 в София ще се състои традиционният концерт-трибют в памет на Chuck Schuldiner. Тази година се навършват 18 години от смъртта на харизматичния и вдъхновяващ лидер, основател и символ на Death и Control Denied и сцената на столичния клуб Live & Loud ще събере музиканти, които и до днес се вдъхновяват от музиката му.
Death са една от най-влиятелните групи в метъл музиката, пионери и движеща сила на дет метъла. Kогато на 13 декември 2001 г. Чък умира трагично от тумор на мозъка, за операцията на който не са събрани достатъчно средства, милиони фенове по света са разтърсени от загубата, а групата – се разпада. Tова не променя факта, че дет метълът е това, което е и днес, заради Chuck Schuldiner, който с присъщата си скромност и деликатност, често казва: „аз съм просто един човек от група, а Death е просто метъл банда“.

Очаквайте скоро и имената на групите, които са потвърдили участие в метъл празненството на 14 декември.

Билетите за трибют-концерта на 14 декември 2019 г. в клуб Live & Loud вече са в продажба в мрежата на Eventim.bg и Bilet.bg.
Събитието се организира от Projector Plus, които преди три години доведоха Death DTA в България.

Chuck – Forever in our hearts!

 

Най-добрите и обичани групи от българската дет метъл сцена се качват заедно на сцената на клуб Live&Loud на 14 декември за традиционното честване на музикалното наследство на Chuck Schuldiner. Ден след като се навършват 18 години от смъртта му, The Revenge Project, Hyperborea, Historian, Impenitence, Hecktic и Human се събират за майсторски трибют в София.

The Revenge Project са една от най-влиятелните български дет метъл групи, създадена е в Бургас през 2000 и е свирила на концерти и фестивали с VADER, DESTRUCTION, PAUL DI’ANNO, AMORPHIS, RAGE, ABBATH, ESOTERIC, ROTTING CHRIST и др. Бургазлиите имат чисто нов албум – Deceit​-​Demise и не са свирили в столицата от февруари.

Традиционният трибют за Chuck Schuldiner не може да мине и без една от най-солидните и любими дет метъл банди в България Hyperborea. Бандата, която гради фен маса основно с класните си лайвове, има нов албум от миналия месец. Umbra излезе официално в целия свят от испанския им лейбъл Аrt Gates Records.

Проектът Historian се ражда през 2013 първоначално заради блек метъл конкурс, а от 2017 – е активно концертираща група, отлично разпознаваема на българската сценa. Meлодичната блек дет метъл банда на Ники Велев има категорично силна година, a издаването на първия им албум предстои съвсем скоро.

Impenitence са една от софийските дет метъл банди с класическо агресивно и технично звучене и от 2007 не спират да търсят автентичния екстремен метъл на новото хилядолетие.

Hecktic e death/thrash метъл банда от София, която е била на една сцена с AT THE GATES, WARBRINGER, SINISTER, BIO-CANCER, CHRONOSPHERE и др. Hecktic печелят втора награда на W:O:A Metal Battle Bulgaria 2017 г.: co-headline позиция на фестивала SEA OF BLACK 2017 г. A „NOUS”, техният първи дългосвирещ албум, излезе през 2019.

В трибюта за Chuck Schuldiner дебют правят и младите лъвчета от София HUMAN – band. Сериозно повлияни и вдъхновени от Death и Control Denied, Иван, Боян, Ханко и Евтим се включват като най-младата банда в концерта на 14. 12. в Live & Loud.

БилетиEventim.bg и Bilet.bg

Събитието във Facebook

 

Chuck Forever In Our Hearts


В началото